Chcem podať trestné oznámenie vo veci vyhrážania

sasulienaa
12. máj 2015

Vyhráža sa mi jedna žena 26-27 ročná že ma zbije. Bojím sa aj chodiť po vonku, lebo neviem kedy ma zdrapí. Stále sa každého vypytuje kedy chodím do školy alebo kedy chodím zo školy. Veci sa majú, tak, že moju sestru jej dcéra šikanuje v škole (škrtí ju, nadáva jej) učitelia nič nerobia preto aby to prestalo- nezaujíma ich to . Napísala som jej pekne, že ju ma prestať šikanovať. No to decko si vymyslelo, že som jej nadávala. Žiadna nadávka tam nebola. Mám aj dôkazy že sa mi jej matka vyhrážala ,aj to, čo som písala tomu decku. V takejto veci by som mohla vyhrať súd - obmedzovanie slobody z dôvodu vyhrážania?

Ďakujem za odpovede

farago
12. máj 2015

Velmi vazna vec mam skusenost treba ist na odbor kriminalne zlociny alebo ktorekolvek policajne oddelenie

raszuz
12. máj 2015

Za pokus to stoji, ale priprav si pevne nervy, poznam podobny pripad, ten sa tahal vyse dvoch rokov, kym sa to dostalo pred sud a to sa diali aj ine, vaznejsie veci + vyhrazky zabitim

sasulienaa
autor
12. máj 2015

@farago .... a vyriešilo sa niečo alebo ako si to mala ty? vyhrala si súd alebo nie? koľko ťa to stálo peňazí? nenapísala by si mi do správy všetko?

sasulienaa
autor
12. máj 2015

@raszuz tie nervy mi stoja za to aby som dosiahla spravodlivosť

raszuz
12. máj 2015

@sasulienaa tak to si teda priprav fakt dobre nervy ... A rataj aj s moznostou, ze to pojde do stratena ...

sasulienaa
autor
12. máj 2015

@raszuz ...myslíš? ale keď je dobrý právnik? ale tak to je ten náš slovenský štat.. no uvidím...

ancovicka21a
12. máj 2015

nedosiahnes nic - vlastna skusenost..ja som mala dokazy,sms,maily,nahravky,spravy od lekara...isla som s tym na policiu,spisali oznamenie,bol to len priestupok proti spolunazivaniu,nasledne vypoculi dotycnu osobu,riesila to komisia a dotycna osoba dostala poriadkovu pokutu 50 eur..nechcem ta sklamat,ale toto na sud urcite nepojde

raszuz
12. máj 2015

@sasulienaa v tom pripade, co poznam to bolo bez pravnika ... Skus s nejakym hodit rec, aby ti poradil, co a ako

sasulienaa
autor
12. máj 2015

@ancovicka21a toto je stat ... hrôza...

sasulienaa
autor
12. máj 2015

@raszuz idem to skusiť 🙂

raszuz
12. máj 2015

@ancovicka21a tak to si blbo dopadla ... Tu to skoncilo podmienkou so skusobnou na 3 r., zakazom priblizenia ...

ancovicka21a
12. máj 2015

@sasulienaa skusit to ale mozes..

@raszuz ked mi nepomohli policajti,pomohli kamarati 😀 a mam svaty pokoj..

raszuz
12. máj 2015

@ancovicka21a aspon, ze tak 😉

sasulienaa
autor
12. máj 2015

@ancovicka21a
@raszuz spýtala som sa anonymného advokáta už len čakám čo mi odpíše 🙂 z ktoreho mesta ste baby?

mikema
12. máj 2015

@sasulienaa Ak aj vela nedosieahnes (neviem, nie som pravnik a KAZDY pripad je iny) mozno sa aspon zlakne, ked bude pocut o policii, sude... Drzim palce!

mimla
12. máj 2015

Zároveň by som išla aj druhým smerom. Spomínaš, že učitelia neriešia. Aj tu by som išla podľa hierarchie. Učiteľ, riaditeľ a keď aj ten kašle na šikanu vo svojej škole, tak zriaďovateľ. To isté, čo postúpiš polícii, nahrávky, SMS a svedecké výpovede, poskytni aj tejto strane. A tretia možnosť, ak ani zriaďovateľ nezasiahne je medializácia. Nie v zmysle, moju sestru šikanujú, ale to, že učitelia, riaditeľ a dokonca ani zriaďovateľ neriešia podnet o šikane svojej žiačky.

mihula
12. máj 2015

@sasulienaa kolko mas rokov?Preco to,ze tvoju sestru niekto sikanuje v skole,riesis ty a nie tvoji rodicia?A vobec,preco,sa tvoj otec nevyberie,za mladou damou a neriesi to?Pochopila som,ze aj ty chodis do skoly?

farago
13. máj 2015

@sasulienaa za to vyhrazanie zabitim ak sa preukaze tak dotycna moze dostat aj rok

sasulienaa
autor
13. máj 2015

@mihula som 3čka na strednej.. a rodičia nemajú čas kedže od rána do večera pracujú