Ahojte baby, za chvilu ma caka porod, s manzelom nemame rovnaky trvaly pobyt, ale chcela by som, ked sa maly narodi, aby mal manzelov trvaly pobyt, nie moj. Je to mozne vybavit, alebo automaticky bude mat moj trvaly pobyt? Dakujem
@pribinak a ako a kde to vybavim prosim, nevies poradit?
Ak má otec iný trvalý pobyt ako matka a rodičia chcú dieťa prihlásiť na ten, predloží otec v ohlasovni v mieste trvalého pobytu platný občiansky preukaz, list vlastníctva, súhlasy všetkých vlastníkov nehnuteľnosti a rodný list dieťaťa,“
@pribinak byvame u manzelovych rodicov, takze list vlastnictva manzel nema, staci len suhlas vlastnikov nehnutelnosti + obciansky muzov a rodny list? A predpokladam ze ta ohlasovna je obecny urad ci?
Áno ;)
@pribinak dakujem krasne za vysvetlenie 😊
Ako toto moze byt velmi nepekne pouzite proti tebe!nikdy by som s tym nesuhlasila!!!! Alebo by som si tam aj ja ako matka hned nahlasila pobyt!okrem toho neviem ako na svk,ale tu prinalezia rodinne pridavky rodicovi s rovankym trvalym ako ma dieta!
@pragmaticka prosím tá, vysvetli mi ako môže kto zneužiť že dieťa má u otca TP? Ďakujem
@pribinak a prosim ta, este mam jednu otazku, nebude potom problem pri vybavovani dokumentov, napr rodicaku, ze mam iny trvaly pobyt ako babo?
@pragmaticka nemyslim si ze to niekto zneuzije proti mne a navyse ja u svokrovcov trvaly pobyt proste nechcem mat, aj ked muz by chcel aby som mala 😀 ale s muzom staviame dom, takze som povedala ze si trvaly pobyt do danej obci nahlasim az na nas spolocny dom, ale ku svokrovcom proste nechcem...no za dieta chcem, aby malo trvaly pobyt manzelov a nie moj
Nemal by byt. Dieťa máš riadne v starostlivosti. TP má len čisto evidenčný charakter
@pribinak vdaka 🙂
ahoj, ako si pochodila? dalo sa to? TP po otcovi? nemala si s nicim problem? myslim materska/lekar?
@zuba1987 ahoj, nie s nicim..v porodnici mal maly najprv pobyt podla mna ale muz ho bol potom s rodnym listom prihlasit na prislusny urad aby mal trvaly pobyt jeho a takisto aj u lekara som povedala ze trvaly pobyt je podla manzela
dakujem za info
Nemusí mat automaticky tvoj trvalý pobyt. Kľudne môže mat tam kde otec.