Dobrý deň, chcem sa opýtať..ak som uviazla 300 kilometrov od trvalého bydliska, môžem teraz cez zákaz vychádzania cestovať domov?
@sis241 Nie, trvale bydlisko nie je dovod na cestovanie. Otazne je odkial sa vracias domov - zo sluzobenj cesty, z nakupu, zo starostlivosti o blizku osobu... vtedy je to ok.
Ak si isla len tak na vylet k sestre a teraz sa od nej vracias domov, tak mas ostat tam kde si, lebo si k nej vlastne vobec nemala vycestovat.
Ale na argument - starostlivost o blizku osobu ti prejde asi vsetko.
@sis241 môj priateľ má trvale bydlisko u rodičov a býva u mňa , doteraz nebol problém, buď nikde neboli policajti alebo policajtovi vysvetlil situáciu a bez problémov prešiel. Ver, že ani tí policajti sú neni nadšený z toho, že musia kontrolovať ľudí odkiaľ idú. Hlavne maj negatívny test pri sebe nie starší ako 7 dní.
@petulka2021 áno? Stačilo im ako vysvetlenie cesto do trvalého bydliska?
@sis241 nikto ti nemôže brániť ísť na trvale bydlisko- ísť domov, brániť ti môžu akurát tak ísť preč z tvojho trvalého bydliska.
@petulka2021 to je pravda...ďakujem🙂
@petulka2021
@sis241
Preco ste si tym take iste?
Plno ludi sa nezdrziava na mieste trvaleho pobytu, napr. ho maju na vychode, ale pracuju v BA. To akoze si mozu kedykolvek pendlovat hore-dole, lebo povedia, ze z BA idem na miesto trvaleho pobytu a potom zasa do BA povedia, ze ved idem do prace?
Nikde som nenasla vynimku ohladom cesty do miesta trvaleho pobytu. Kazdy ma ostat tam, kde sa bezne zdrziava, kde byva a vychadzat von len na vynimky.
@nafka0483 co nieje zakazane, je vlastne dovolene 😉
@lenqua_12325 Nie. Zakazane je vychadzat z miesta, kde sa zdrziavas. Dovolene su len vynimky. Je to jasne zadefinovane co je zakazane.
@sis241 Akym sposobom si uviazla? Vysvetli situaciu viac.