Cestovanie cez okresy, keď tam mám priateľa

26bonnefete3
1. mar 2021

Dobrý deň. Prosím Vás ako riešite v tejto dobe cestovanie cez okresy, ak tam máte priateľa? Ďakujem

dzejsik
1. mar 2021

@26bonnefete3 nemám túto situáciu, ale trebars prechodný pobyt k priateľovi + potvrdenie z práce, tam kde bývaš ?

vsetkounas
1. mar 2021

My sme normálne išli cez okres a nik nás nezastavil .Povieš že ideš za priateľom a hotovo

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
queen_mary
1. mar 2021

@snezienka33 mozno keby vy a vam podobni nebehate cez okresy ked nemate, tak to tu takto vobec nemuselo vyzerat.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jdvorka
1. mar 2021

@snezienka33 Ja som sa nakazila v robote, ani cestovať cez okresy som nemusela 😀 Podľa niektorých ľudí sa asi máme zatvoriť doma sami, najlepšie na 3 zámky a ten, čo má partnera v inom okrese alebo inú blízku osobu, kt. treba napr. pomôcť, tak ju nevidieť/nepomôcť od Vianoc až pokiaľ si to Igor nerozmyslí. Ale áno, na test môžeš ísť, trošku si postáť s pozitívnymi, veď si na čerstvom vzduchu. Pritom cez ten okres vieš prejsť vo vlastnom aute a vystúpiť z neho pred domom danej osoby, takže reálne nemáš ako nakaziť iných ľudí. Tuším tento lockdown skôr slúži na obmedzenie racionálneho zmýšľania, inak si to neviem vysvetliť.

jenny257
1. mar 2021

@queen_mary v potravinach je vacsia sanca , ze niekoho nakazis ako ked nahodou prejdes cez okres a tam nestrestnes nikoho, max hliadku kt. ta zastavi ...

ale k veci , keby chlap nebol v zahranici normalne by som sla za nim alebo on sem a to od seba ani nebyvame daleko, iba sme kazdy iny okres ...

verity1
1. mar 2021

@queen_mary tak to sa ale sakramentsky mylis! Navstevy cez okresy su zanedbatelne opatrenie. Lebo vacsina zurok, navstev, oslav, neprebieha medzi okresmi. Vsak kde mas najviac kamosov, susedov, kolegov, s ktorymi travis takto druzne cas (teda ti, co to aj teraz robia)? Samozrejme, ze je to v ramci okresu, dokonca najcastejsie v ramci mesta, dediny. A tito ludia su hlavni prenasaci a porusovaci pravidiel, ale narozdiel od cezokresnych absolutne nekontrolovatelni, takmer je nemozne ich postihnut! Som uz dnes pisala - na nasej ulici dvaja susedia takmer denne chodia jeden k druhemu hodinku na pivo, kecaju si na terase, pocujem ich... A co mam robit? Ziadne auto s cudzou spz pred domom, aby mohli byt skontrolovani... A keby som policajtov zavolala? Ako ten policajt prosim ta zisti, ze je v dome niekto, kto tam nema byt, ked sa sami nepriznaju? Nemoze prehladat dom! A takychto susedskych poulicnych zurok je kopec, nikto nic nezmoze... Ale jasne, za vsetko mozu okresy 🤦‍♀️ Ja nemozem ist pozriet ani raz za mesiac osamelu mamu vedla do okresu hoc aj s testom, lebo mi hrozi vysoka pokuta. A hentaki "pohodaci" ako sused si mozu robit, co robia a sanca, ze im da niekto pokutu je takmer nulova. Takto sa siri virus!

elizabet173
1. mar 2021

@verity1 mas uplnu pravdu, muzi zvyknuti vysedavat po krmach sa zliezaju v panelakoch po pivniciach, pripadne v garazach - pubertiaci.

niekto2hy
1. mar 2021
dzejsik
2. mar 2021

@verity1 ja by som k mame šla aj medzi 1-5 ráno a tak sa aj vrátila ... aspoň raz za dva-tri týždne, veď taký ľudia potom trpia, ale duševne zo samoty

queen_mary
2. mar 2021

@snezienka33 tak starostlivost o blizkeho je nyslim ze vo vynimkez tqk nechapem, preco sa tu tym ohanas.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
26bonnefete3
autor
2. mar 2021

@jdvorka Veľmi múdro napísané. A ano, osobne by som nikoho neohrozovala, lebo by som šla vlastným autom a určite by som aj podstúpila testovanie (aj ked si osobne myslím, že celé testovanie stojí za prd, ale žiaľ musíme, lebo "Igor" má z toho biznis). Len problémom sú policajti, im to asi nevysvetlím ☹

26bonnefete3
autor
2. mar 2021

Ďakujem Vám veľmi pekne všetkým za Vaše názory.

verity1
2. mar 2021

@26bonnefete3 Normalne chod za priatelom, prip. od neho medzi 01:00 a 05:00. Vtedy zakaz vychadzania neplati 😉 Ziadny policajt ta v pohybe nemoze vtedy obmedzit.