Cestovania vo vlakoch - kontroly počas Covid-19

jakubkudy
12. apr 2021

Zdravím chcel by som sa spýtať ako to je teraz . Mám v pláne ísť z Nitry do Prahy čo znamená že budem musieť prestupovať v Bratislave kedže z Nitry nejde priami vlak . A zaujímalo by ma načo sa mám pripraviť vo vlaku , čo budem keď tak potrebovať keď ma skontroluje polícia .

petamich
12. apr 2021

@jakubkudy negativny test podla aktualneho kovid automatu a dovod cesty, ak nespada do vynimiek, tak potom pripadne hotovost na pokutu, vo vlaku ta podla mna nikto kontrolovat nebude, na to vlakovy personal asi nema kompetenciu ani chut, ked tak skor na stanici 🙂 a pre istotu si zistit aj co treba na ceskej strane

miska_kal
12. apr 2021

@jakubkudy treba mat pri sebe aktualny negativny test + nejaky papier preco cestujes do prahy v pripade, ze by bola kontrola a pytali by si ho od teba. ak pracovne, tak z prace by si mala mat nejaky papier ak kvoli niecomu inemu, tak musis mat tiez nejake potvrdenie.

jakubkudy
autor
13. apr 2021

@petamich @miska_kal no ide o to že to čo som pozeral tak do česka sa dá ísť normálne . Je to napísane aj na stránke že jediné čo potrebujem keď chcem ísť do Česka tak je negatívny test . Ale neviem ako je to z hranicami na Slovensku . A koľko asi môže byť pokuta ?

petamich
13. apr 2021

@jakubkudy nie do Ceska sa neda ist normalne, ci ako si to myslel 🙂 do vedlajsieho okresu sa neda ale do Ceska ano? tak to veru nie je pravda, akakolvek cesta mimo okres a je to jedno ci ides do Ceska, Presova, Trnavy alebo Uzgorodu musi spadat do aktualnych vynimiek cize napr. ides do prace = zamestnavatel ti vystavi potvrdenie o pracovnej ceste alebo ides k lekarovi, popros lekara, nech ti pre istotu potvrdi termin mailom + musis mat negativny test
blokova pokuta moze byt ulozena do vysky 1000E https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=aktu...