Ahojte, viete mi prosím poraď, aké cestné vyhlásenie je potrebné doložiť k rodným listom detí, ak si chce manžel prehlásiť daňový bonus na seba, keďže ja som na MD, ale deti sú z môjho 1. manželstva?
@arasidka123 žiadne ČP nepotrebuje, pôjde na mzdové a vo Vyhlásení si podpíše uplatnenie DB kde mzdárka napíše odkedy. Čo si v práci uplatní a podpíše - za to si on potom zodpovedá. Prinesie jej len kópie RL + ak bude ona na tom trvať ty napíšeš ČP - stačí jednou vetou kľudne ručne, že si DB neuplatňuješ, podpíšeš to a vybavené. Som personalista/mzdár - ja ani to ČP nepotrebujem, čo si zamestnanec podpíše - to si potom musí zodpovedať pred pírsl. úradom keby bol problém, zamestnávateľ je "z obliga".
@alenah31 bol za ňou a povedala že tie RL a nejaké cestné vyhlásenie, ale že musí zistiť aké...tak preto sa pýtam,že rada by som to vybavila čím skôr..ďakujem za info 😊
@arasidka123 fakt nepotrebuje žiadne. Pani je zrejme nejaká akčná a nevie čo treba. Nech tam ide a vypýta si od nej svoje Vyhlásenie (tam si pi nástupe asi žiadal aj uplatňovanie nezd. časti) kde si dopíše deti, zaškrtne, uplatňovanie DB + odkedy, dá jej kópie RL a podpíše sa - vybavené.
Rodný list deti ,a sobasny list plus v praci by mali mat tlacivo od kedy chce poberat. Tak to mal muz ked zacal poberat danovy bonus na mojho syna
@erikaa09 dobre ste pochopili, nie je ich otec 😊
@arasidka123 moj dolozil sobasny list .neviem ci aj tvoj mozno preto chcela nejake prehlasenie