Čestné prehlásenie na povolenie na pobyt

bibka26
1. mar 2021

ahojte, nevie niekto náhodou ? už dlhodobejšie bojujeme s tým, že priateľ má trvalý pobyt v jednom okrese ešte v svojom rodičovskom dome, a bývame v inom okrese v mojom rodičovskom dome, kde však on nieje vlastník ale ani nájomca, kedže pracuje na turnusy nejak sme tie trvalé pobyty neriešili ale tým, že teraz je tá korona situácia nemá ani žiadnu nájomnú zmluvu, ani list vlastníctva ani nič čím by sa pri prípadnej kontrole polície mohol preukázať pomohlo by mu aspoň nejaké čestné prehlásenie odomň aako majiteľky domu, že žije so mnou na tej andrese a preto má dôvod ísť do iného okresu ako má v občianke napísane ? nechceme si narobiť problémy ale zas nevieme ako sa po turnuse vráti domov

veronikaszabova
1. mar 2021

@bibka26 nech si da TP k tebe a vybavene

bibka26
autor
4. mar 2021

@veronikaszabova momentalne TP neporiesime a urcite nie tak do vikenda..... takze preto ta otazka

best4you
7. mar 2021

@bibka26 máme presne rovnakú situáciu a vyriešili sme to tak, že som ho nahlasila na prechodný pobyt. Dali sme si vystaviť potvrdenie o prechodnom pobyte a tým sa preukazuje.

bibka26
autor
8. mar 2021

@best4you tam treba vypisat nejaky papier ci len nahlasit na obecnom urade telefonicky a vedia to spracovat tak ze si len prideme popotvrdenie ?

best4you
8. mar 2021

@bibka26 treba tam ísť osobne, obaja. Vypíšete potrebné papiere popýtajú sa ho pár otázok, zapíšu a na Vašu žiadosť za poplatok vydajú potvrdenie o prechodnom pobyte. Potom sa platí alikvotna čiastka za komunálny odpad.

bibka26
autor
10. mar 2021

@best4you dakujem za iformaciu velmi ste mi pomohli touto radou