Ahojte,mám mladsiu dcerku s priateľom ktorá má jeho priezvisko.Chcem ísť s nou do nemecka na jeden den lietadlom,spolu s mojou staršou dcerou a rodičmi.Má svoj pas.Musím mať aj nejaký iný doklad o tom,že je to moja dcera,ked máme iné priezvisko?Myslím hlavne na letiskovej kontrole.Tu v BA sa to dá vysvetliť,ale neviem ako v Berlíne,či stačí ten pas.Dakujem
ten rodný list by mal stačiť 😉
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...
akurat som si to prepisala, ze nie cudzou osobou, ale matkou. Ale to asi fakt nebolo nutne, to len ja vzdy radsej naviac akoby mi malo chybat 😀 pripadne si zavolaj na mzv, povedia ti, su ochotni na telefone.
dakujem,zavolam tam.Len tieto nové rodné listy su také velke,že až.A krčiť to nechcem 🙂
v ramci EU to bude v pohode, len ja som isla z mimo EU, tak preto som sa radsej poistila.
co som googlila aj na forach, tak chodia s rodnym listom vacsinou len.
dakujem,kopiu si zoberiem a pre istotu aj ten súhlas. 🙂
@lavinis nie je to ani v ramci EU v poode celkom, kamaratka cestovala z pariza a tam jej robili problemy, presne kvolli rozdielnemu priezvisku, takze radsej sa poistit ako si pisala a mat navyse, ako potom zbytocne stresy a problemy
@maciatkolulu fakt?no vidíš a ja som šla z Blízkeho Východu do Viedne a nakoniec bez problémov. Ale tak ja radšej, ako som písala, sa vždy poistím. Lebo s malýmdieťaťom ostať visieť na letisku, to som fakt nechcela.
@lavinis no ved to nikdy nevies na koho natravis, jeden ta necha a druhy si rypne, tazko povedat, urcite je lepsie mat ako potom si hlavu trieskat... 😉 ono aj to, ze ta mala mojej kamaratky mala dvojite obcianstvo a fr, maju take nieco ako rodny list, ja som to pochopila ako zositok a tam maju vsetko, otca, matku, aj starych rodicov a ona to nemala, takze aj to asi zavazilo, ale nakoniec pustili, preverovali cez pc a pustili, ale naco take opletacky
ja som mala iba splnomocnenie overené notárom, kde boli údaje dieťaťa a údaje jeho matky, samozrejme preložené aj do angličtiny, samotný rodný list som nemala, ale u teba je to trochu iné keďže si mamka dieťaťa nie teta 🙂 ešte si pamätám, že mi každý vravel to netreba ale ja som mala tušák, že bude problém 😀
Nic sim nepotrebovala ani suhlas ani rodny list
odo mňa nepýtali vo Viedni nič, ale na základe toho, čo som vygooglila, som mala rodný list a písomné povolenie od otca som mala na vycestovanie (nie sme rozvedení ani nič; to už bolo asi naviac, ale nechcela som nič riskovať, keď som šla po roku domov).