Cesta cez okresy v nedeľu

24. mar 2021

Ahojte,prosím neodsudzujte ma ,ale potrebujem poradiť.Moja sestra žije cez tri okresy ďalej.Kúpili dom a chce aby môj muž išiel na obhliadku domu vrámci prerábky-je živnostník v stavebníctve,takže on by potvrdenie mal.Cez týždeň sa to nedá,lebo pracuje.Veľmi by som chcela ísť s ním+2 deti/lebo tie by som nemala kde dať/.Je nejaká možnosť dostať sa tam cez okresy keby nás zastavili policajti?Môžem mať aj ja nejakú výnimku,poprípade čo by som mohla uviesť, alebo je to bez šance.Ďakujem za názory.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
24. mar 2021

@elizabet173 ma napadlo,že by som mohla povedať,že idem ako dizajnérka ale k tomu by som asi potrebovala nejaký doklad,či?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katus226
24. mar 2021

Neda sa vam ist dvomi autami? Ze by si ty s detmi isla na výnimku starostlivosť o blizku osobu?

autor
24. mar 2021

@katus226 to by sa dalo,ale netrúfam si ísť takú diaľku sama v aute,nie som až taký dobrý vodič.Za to riziko mi to nestojí.Škoda asi mi nič iné neostáva len zostať doma😔

autor
24. mar 2021

@katus226
@elizabet173 alebo teda jediná možnosť je ísť medzi 1 a 5 ráno,to by nemal byť problém

nafka0483
24. mar 2021

Ved vies to nakombinovat, ze muz ide pracovne a teba cestou vylozi u pribuznych - ides sa o nich postarat, nakupit. Deti nemate kde nechat, takze musia ist s vami.

sandri
24. mar 2021

Pozor od zajtra uz vynimka medzi 1 a 5 rano neplati. Je absolutny zakaz cesty medzi okresmi ☹

autor
24. mar 2021

@nafka0483 jééééj,ďakujem za nápad.Môžem ťa poprosiť o presnejšie vysvetlenie.Stačí policajtom povedať,že idem zaniesť lieky a nákup starým rodičom? A ako to bude potom,keď sa budeme vracať domov?

autor
24. mar 2021

@sandri a nie je tá výnimka zákazu len pre tých,ktorý chcú ísť na dovolenku?Oprav ma ak sa mýlim

sandri
24. mar 2021

Ano mas pravdu, ja som to zle pochopila. Tu su nove opatrenia: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/582206-d...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
24. mar 2021

No ty ako dizajnérka a deti ako lacná pracovná sila nie?

Ja viem že to láka a už to trvá zúfalo dlho, ale čím menej budeme rešpektovať tým dlhšie to bude 😢

simca06022011
24. mar 2021

@sandri nei cez okresy, ale cez hranice

autor
24. mar 2021

@cookie29 písala som deti,že ich nemám kde dať,nenechám ich samé doma,sú malé.čítam s porozumením

nafka0483
24. mar 2021

Ano, ked ta zastavia a povies, ze ides k blizkej osobe postarat sa (odniest lieky, urobit nakup, alebo opatrovat v zmysle ze nevie vstat z postele, tak ides urobit hygienu, navarit, atd), tak je to ok. Ci je to stary rodic, ci rodic, ci iny pribuzny - ak potrebuje starostlivost, ktoru si nevie sam zabezpecit, tak mozes ist.
Druha vec je, ze budes klamat, lebo ides pozriet sestru a jej novy dom. A ze moze sa im nepacit, ze su s vami deti. Na druhej strane ako preveri, ci bola moznost nechat ich u niekoho? To je v tom, ze na vynimku sa moze vyhovorit kazdy, oni to nemaju ako overit a tym padom to cele straca zmysel... bolo to nariadene za ucelom zabranenia sirenia, ale vynimiek je tolko, ze vlastne kazdy ide kam chce, cize pointa sa straca...

autor
24. mar 2021

@nafka0483 ďakujem za objasnenie😉

vika12341234
24. mar 2021

Cestovať v rámci červených okresov je povolené s neg. Teston

vika12341234
24. mar 2021

@nafka0483 nechodím nikam, ale s priateľom bývame v inom okrese a keby neporušujem tento zákaz tak sa nevidíme rok, jasné nechcem šíriť koronu chránim sa ale striktne sa to dodržiavať neda

dollyzv
24. mar 2021

@vika12341234 to je dávno zakázané ;) nemôže sa ísť mimo okresu ani s negat.testom
Len pokiaľ si v čiernom a chces ísť do prírody,potrebuješ aj negat.test

nafka0483
25. mar 2021

@vika12341234 Preco rok? V lete nebolo zakazane cestovat medzi okresmi, ani na jesen.
Ale sak rob si co chces, pointou bolo nemiesat ludi s roznych domacnosti a okresov aby sa to nekontrolovatelne nesirilo. Kazdy sa vie dopasovat na vynimky ktore su urcene, kazdy svoj dovod skryje za nieco relevantne, cize potom to tak aj vyzera. A tym ten zakaz vlastne uplne straca zmysel.

cookie29
25. mar 2021

AUTORKA, ja citam s porozumenim, ak si na to myslela... to bolo myslene s humorom, ktory si zrejme nepochopila. Vsetci bez vynimky mame chut na nieco... a vsetci si vieme najst nejaku vyhovorku... a mozno prave aj preto, sa tej korony nevieme zbavit. Ty tam ist nemusis, ty tam ist CHCES... a si ochotna pre to klamat. A ukazat detom, ze klamstvom sa daju obist zakazy a nemusime posluchat ani respektovat prikazy.
Uprimne, deti mas kde nechat, pretoze tam ist nemusis, bud aspon cestna sama k sebe.
Ja Ta nesudim, to si musis vybavit Ty sama so svojim svedomim... Ak Ti staci argument, ze aj ini tak robia, prosim...

vika12341234
25. mar 2021

@nafka0483 vieš si predstaviť nevidieť svojho muža od jesene?

nafka0483
25. mar 2021

@vika12341234 Nie, my sme manzelia a byvame spolu. Ale stale nechapem co riesis, ved na vynimku starosltivosti o blizku osobu sa vie dopasovat kazdy, cize nechapem co ti vadi. Ako keby som ti ja zakazovala vidiet tvojho priatela alebo co.

ibrunova
25. mar 2021

Na rovinu- mala by si ostať doma, ale to vieš aj sama.

vika12341234
25. mar 2021

@nafka0483 nie ja len píšem že niekedy treba obísť pravidlá lebo sú trošku hlúpe, ak tam chce ísť tak nech kľudne navštívi koho chce

nafka0483
25. mar 2021

@vika12341234 Niekedy su hlupe ale prospesne. Ale to je na inu debatu.
Tuto sa autorka nepyta ci ma ist ci nie, ona vie, ze ist chce. Pytala sa ci spada do nejakej vynimky, alebo ako to pri kontrole odovodnit.

dzejsik
25. mar 2021

ak je v tom okrese záhradkárske centrum otvorené v nedeľu, tak idete akože tam a aj tam niečo kúpte, cestou nazad budete mať blok ... cesta do záhradkárskeho centra je povolená a nie je definované, kde sa má nachádzať