Ahojte, ak nepôjdem na celoplošné testovanie ,ale zvolíme si cestu testovania (tzv samoplatca), na akú dlhú dobu je môj test platný?
Ako je to s testovaním napr. onkolog.pacientov alebo tehotných žien, aj oni musia stáť v radoch?
V piatok bolo veľmi veľa ľudí, v sobotu doobeda tiež, poobede už len malo kto a v nedeľu vôbec žiadne čakanie.
@renab prosím ťa, všade na nete to hľadám no neviem to nájsť. Prosím ťa, kde je k tomu niečo popísané.
a ja som čítala od pani čo robila testy, že vojaci brali tehotné aj starších dopredu aby nemuseli čakať v rade 🙂
@veronikaa006 ja som volala do Nitry do nemocnice , kde sa idem testovať zajtra ráno, ako samoplatca , že či teda bude platný ten test a povedala mi, že bude platný, že netreba sa testovať v dňoch celoplošného testovania..človek nevie, kde je pravda.
@brna1989 tak to je zaujímavé, lebo tiež na MK v diskusii som čítala že jedna ide na test v stredu a volala na RUVZ a povedali jej že to platiť nebude, že musí ísť aj na celoplošné. Práve preto som to chcela nájsť niekde čierne na bielom ako to je.
@veronikaa006 neviem, prečo by to nemalo platiť, podľa mňa je to blud.ved to budem mať čierne na bielom.ako sa to vlastne aj bude kontrolovať?čo má zastavia a povedia ,pani ale veď to nie je test z celoplošného testovania..aj mi skončí platnosť testu (zajtra sa dozviem, koľko má platnosť), tak sa pôjdem znova otestovať, ak bude treba (znova ako samoplatca).
Lebo sú nakúpené testy a musíme použiť tie?alebo prečo by nemali platit..nehovoriac o tom, že testy na celoplošnom nie sú také presne , ako test ,čo si idem zajtra urobiť ja.sam Matovič priznal, že nie sú také presne..tak ja si z vlastnej vôle chcem urobiť kvalitnejší test a budú robiť problémy...už má asi nič neprekvapí.
@brna1989 áno bude platný ale nemôže byt skorší dátum ako 30.10
@veronikaa006 lebo v stredu nie je 30.10. Môže mat pcr test alebo antigenivy ale nie vykonaný skôr ako 30.10
@lucia147852 ja si ho robím teda najmä preto,aby som nemusela stať v Tom rade na celoplošnom.ale v stredu doobeda idem z NR okresu do BA okresu a keď ma zastavia, aby som mala urobený test.ale aj tak by som išla ako samoplatca v piatok 30.10, nechcem ísť na celoplošné.
@lanvinka Čítala som, že testovanie z piatku môže byť. Aj ja som chcela ísť ako samoplatca, ale ešte počkám aké prídu inštrukcie, niečo, že podľa abecedy sa pôjde a ak tam bude dlhý rad alebo ak sa mi tam nepodarí z nejakého dôvodu dostať, tak sa objednám po 1.11. Poznala som jednu opatrovateľku, ktorá si to vybavovala pred cestou do zahraničia ako samoplatca.
@brna1989 ja už fakt nemám slov na túto situáciu.... Je to všetko na hlavu.... A však stále nerozumiem tomuto. Ak sa dám v sobotu otestovať na celoplošnom a budem negatívna, tým pádom pre mňa končí,, Lockdown.,, a budem môcť ísť do najbližšieho mimo okresu na nákup? Bývam v malej dedinke máme tu jeden malý obchod potrebujem ísť do mesta na väčší nákup
@kristinak24 Ale ved ty do obchodu môžeš ísť aj do lekárne tak ked máš vo vašej obci mini pidi obchod kde nič poriadne nekúpiš prečo by si nemohla ísť do mesta ved ideš do obchodu lebo potrebuješ si nakúpiť
@kristinak24 presne ako vyššie ženy už písali, vyhovor sa na pumpu napr..ja si myslím,že toto naozaj nikto nebude podrobné kontrolovať.ja som tiež na dedine, kúpim si tu všetko,ale keďže pouzivame plienky babylove z DMky, tak som išla do mesta kvôli tomu.nepotrebujem riešiť ešte zaparenu riť, keby som kúpila plienky u nás na dedine.
@kristinak24 ja neviem ja som sa objednala na PCR test, ktory si zaplatím a ktorý je platný a aj tak budem obmedzená. Mne táto situácia neskutočne začína vadiť normálne až na hlavu začínam byť z toho a to ja som úplný kludas..
@brna1989 musis sa dat otestovat v dnoch celoplosneho testovania.