Ahojte, cakam na pas od 29.7 vysie mesiaca stale nic
bola som sa pitat ci nahodou neprisel mozno len sms neprisla pani pri okienku sa zasmeje a povie my pas este nieje ani vyrobeny pockate si este takych 30 dni stalo sa aj vam uz to? cakate? ako dlho uz?
@anudlka123 myslim že na pas je predĺžená čakacia doba do 60 dni
@anudlka123 davala som robit detom cca v polke augusta povedala minalne 50 dni tetuska
@anudlka123 áno, boli sme robiť pasy koncom júna, dostali sme ich v druhej polovici augusta. Takmer po 2 mes.
Ja som po svadbe išla si hneď dať spraviť doklady a na občiansky a vodičský som čakala 4 týždne a na pas 9 týždňov 🙈
Kvôli technickým problémom trvá už niekoľko mesiacov vydanie pasu dlhšie ako 30 dní, často je to až dvojnásobok. Pokiaľ ho potrebuješ naozaj súrne, tak môžeš požiadať tú milú pani pri okienku o zadanie urgencie do systému.
Stav spracovania si môžeš overiť aj online:
https://www.minv.sk/?stav-spracovania-dokladov
Teraz je čakačka 6 tyždňov...
@kvietok2012 dá sa na toto spoľahnúť? Dávali sme robiť pas dcére začiatkom augusta. 24.9. cestujeme a neviem, či mám urgova alebo čakať. Stačí tam zavolať alebo treba ísť osobne?
@ana_1 ja som davala zaciatkom augusta a povedala minimalne 50 dni.
Ja som si dala robiť v auguste o 8:00 ráno a o 12:00-13:00 mi prišla SMS, že si ho môžem vyzdvihnúť…
@ana_1 ked ti nepride do 17.9. tak chod na od.dokladov nech ti ho posúria..tam je este rezerva tyzden, takze by ho mali vyrobit
@bluka2 tak ai asi mala ten zrychleny..
@slavomira236 ano
@kvietok2012 Už som tam pre istotu zašla dnes, opísali si údaje zo žiadosti a vraj vo štvrtok by mohol byť, tak som zvedavá
Ako dlho to napokon bolo, kým ste sa dostali k pasu? Koľko dní/týždňov?
@anudlka123
pozri diskusie pod tou tvojou. Je to dlhodobejší problém. Rychlejsie mas rak akurát ten do dvoch dni.