Ahojte potrebovala by som poradiť čakam 2dieťa a neviem či mam narok na nejaky prispevok keďže som už 5 zachvilku 6mesiaci už nevladzem tolko pracovať
Mam syna ktory ma 15mesiacov na matersku som neišla išla som do roboti ale tahala som len nočné cez deň z malim a v noci keďže prespal celu noc vydržal aj z babku
Mala som normalne práce na zmluvu ale momentalne som mavala bolesti nohy, chrbat ...tak som musela odisť z prace lepšie povedane ma prepustily mam narok na nejaky prispevok ak ano ako si ho mozem vybavit zdravotnu a všetko ostatne mam vzdy na cas vyplatene 🙂
preco si nesla na matersku? ved si mohla poberat matersky prispevok a popri tom pracovat na dohodu brigadnicky
resp nie na matersku, ale na rodicovksu dovolenku
Ak neoznámil zamestnávateľovi tehotenstvo na papier tak sa na ňu u žiadna výhoda ani ochranná lehota nevstahuje... Na 15m. Máš pravdepodobne rodičovský príspevok, prepustili ta? Už skončila zmlu a alebo si vo výpovednej?
Ked dobre rozumiem, tak ta prepustili uz ako tehotnu... Cize si v ochrannej lehote a teda budes mat narok na matersku... V kolkom tyzdni ta prepustili? Ak si este bola zamestnana v 13tt, tak mas narok na tehotensku davku (teda ak si v priebehu poslednych 2 rokov mala 270 dni nemocenskeho poistenia)... Momentalne si na urade prace alebo? Ak ma stataie dieta 15 mes., tak mas narok do jeho 3 rokov poberat rodicovsky prispevok, ale to nesmies byt vedena na urade prace... Pripadne ta podpora ak ti vyjde...
@neznamemeno
Prepustili ta ako tehotnu?
No mas narok na davku v nezamestnanosti.