Byt v BSM

6. sep 2023

Ahojte, chcem si kúpiť byt - 50 percent mám nasetrenych, 50 dofinancujem hypotékou na moje meno. Byt bude písaný len na mňa. Som ale vydatá 1 a pol roka a manžel má z predchádzajúceho vzťahu 10 ročnú dcéru, ex je dosť zlá žena. Čo by sa stalo v prípade že sa mužovi niečo stane? Byt bude v v BSM teda môže z neho detit aj dcéra alebo stačí že je na moje meno a hypo na mňa teda keby sa niečo stane nebude sa s ním rátať?

maranta_leuconeura
6. sep 2023

Informuj sa u notara, nehnutelnost viete pred kupou vynat z BSM, samozrejme so suhlasom manzela, teda zuzit BSM o tu nehnutelnost (neviem presnu terminologiu). Inak hocico kupis vlastnite automaticky v manzelstve obaja.

syslik81
6. sep 2023

ak sito pravne neosetrite tak bude dedit aj dcera ... treba to vynat z BSM

maciatkolulu
6. sep 2023

Áno,"detila"by aj dcéra a v prípade rozvodu by si mala tiež slušný problém.... Treba kontaktovať právnika

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. sep 2023

@lonely66
@maranta_leuconeura
@syslik81
@maciatkolulu ďakujem baby za rady, asi to radšej takto aj spravím. S manželom sa neplánujem rozvádzať ale jasné keď vidím niektoré tie príbehy... Nikdy nehovor nikdy. Hlavne plánujeme rodinu a ja sa aj obávam toho čo by bolo keby sa mu niečo stalo.. zatiaľ bude dvojizbak, časom po pár rokoch asi znovu budem pýtať o radu :D

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lonely66
Odpoveď bola odstránená
Zobraz