Byt a vstup do neho

8. mar 2024

Ahojte. Kamarát býva v byte s priateľkou už pár rokov. Byt vlastní jeho mama. Teraz sa pár mesiacov nezdržiavaju v tom byte a majú s mamou nejaké nevyriešené záležitosti. Majú byt riadne zariadený majú tam svoj majetok. Môže niekto vstúpiť do bytu? Jeho matka tam roky nebola mali medzi sebou dohodu.

viestta
8. mar 2024

Matka je stale majitelka, stale je to jej majetok a stale ma pravo ist to tam skontrolovat.

rozculena
8. mar 2024

toto milujem....kamarát .....šak rovno napíš,že tam bývaš ty,prípadne že si ty majiteľka bytu a sonduješ...

lakebabe
8. mar 2024

Je to majetok jeho matky , keď sa rozhodne moze ztade vyhodiť svojho syna jeho priateľku aj ich veci môže tam vojsť kedykoľvek aj vymenit zamky napríklad

draik
8. mar 2024

@lakebabe
A to sa veľmi mýlite.

lakebabe
8. mar 2024

@draik nemýlim aj pokiaľ ma syn trvalý pobyt môže mu ho za 5 minút zrušiť na mestskom úrade predpokladám ze jeho frajerka tam býva načierno a su tam bez nájomnej zmluvy . Energie budú na majiteľku takže si tam moc neskrtnu

viestta
8. mar 2024

@rozculena alebo je to synova frajerka

rozculena
8. mar 2024

@lakebabe aká nájomná zmluva? aké na čierno?pre boha,ak mám ako matka voľný byt,tak tam nechám bývať svoje decko iba za energie.Hádam nebudem od decka pýtať nájomné.

lienka.7
8. mar 2024

@lakebabe ako ti pise @draik v tomto si vedľa ako ta jedla. Tak tu prosím ta nerád hlúposti 🤦‍♀️

autor
8. mar 2024

@lienka.7 a ako to je?

didi35
9. mar 2024

Podaním zaloby o vypratanie nehnutelnosti

lakebabe
9. mar 2024

@rozculena zjavne je tam nejaký problém medzi nimi keď sa pýtajú ci môže do bytu vstupovať nikto nevie aké sú tam vzťahy preto hovorím ze áno môže ako vlastník bytu , nedávno som riešila nepríjemnú situáciu a rušila trvalý pobyt takže áno je to jedna žiadosť na mestskom úrade ktorú môže urobiť vlastník bytu . Pokiaľ syn nemá vlastnícke práva smola. Predpokladám že jeho frajerka tam prihlásená ani nie je a prebýva tam len tak . Takže áno majiteľ ma pravo vstúpiť do bytu či sa im to paci alebo nie

lakebabe
9. mar 2024

@didi35 a druha vec keď sa nechce vysťahovať je presne podať žalobu na vyprátanie nehnuteľnosti tak sa to bežné rieši aj s nájomníkmi co nechcú odísť. Je to jej majetok ak je jediný vlastník ma pravo rozhodovať o svojom byte

lenja123
9. mar 2024

Nie som právnik ako @draik , ktorého si tak rýchlo zrušila, ale predpokladám, že vstúpiť do bytu môže, predsa len je to jej majetok. Ale manipulovať so synovými vecami, alebo ich dokonca vyhodiť asi nie. Predpokladám, že nemajú uzatvorenú nájomnú zmluvu, to by ešte menilo situáciu podľa toho, ako to v nej majú uvedené.

lakebabe
9. mar 2024

@lenja123 to je zas veľmi ťažké dokazovať keby prišla polícia koho je nábytok ak tam on býva len z jej dobrej vôle a frajerka na čierno. Osobne veci mu vyhodiť nesmie, ale zariadenie je diskutabilne dokazovanie

veronikaszabova
9. mar 2024

@lakebabe preco diskutabilne?? Ved stacia blocky, faktura...

lakebabe
9. mar 2024

@veronikaszabova však samozrejme ak ich ma mňa by aj zaujímalo kto tam platí energie z nich dvoch

mondolina
9. mar 2024

@lakebabe
somarina. nie nemôže ich len tak vyhodiť ani veci im vyhodiť.

lakebabe
9. mar 2024

@mondolina môže dat žiadosť o vypratanie nehnuteľnosti

lienka.7
9. mar 2024

@mondolina jasne,
@lakebabe si to predstavuje, ze tam napochoduje, vyhodí veci na chodbu a vyneni zámok, zamkne byt a vec vybavená 🙈 no keby ti bolo také jednoduché, tak potom by nebolo problém dostať nájomníkov z bytu, keď neplatia. Milujem takéto "pravnicky" s vysokou školou zivota, ktoré si myslia, ze nad ne nie je.

veronikaszabova
9. mar 2024

@lienka.7 👍👍👍

lakebabe
9. mar 2024

@lienka.7 urážaj prosím ta sama seba a odpusti si blbé poznámky. napísala som ze môže dať žiadosť na vypratanie nehnuteľnosti, ak syn nie je vlastník podielový a frajerka tam je načierno. Takisto mu môže matka zrušiť trvalý pobyt, keď chce. Ak sú energie na ňu a platí ich ona môže im napríklad dat odpojiť elektrinu áno aj tak sa vyhadzujú nájomníci , mam s tým skúsenosti keďže byt prenajimam. Bezne sa to robí, Nikto nebude bývať bez svetla a elektriny.

martul
9. mar 2024

@lakebabe bože mudrujes jak divá, normálne jak naspídovaná veverička, akú máš školu prosím ťa? Lebo dohaduješ sa s právnikom. Nechceš sa troška stíšíť?

lakebabe
9. mar 2024

@martul ja sa nedohadujem normálne som povedala svoj názor a skusenost ako sme riešili nájomníkov ktorí sa nechceli vysťahovať z môjho bytu.

martul
9. mar 2024

@lakebabe opakujem, @draik je právnik, takže tvoj,, názor " je trošku slabý argument oproti zákonu.

lakebabe
9. mar 2024

@martul ja to nikomu neberiem ani sa s nim nehadam povedala som svoju skúsenosť ako sa dá vyhodiť najomnik ,u mňa už k žiadosti o vypratanie nedošlo vypratali sa sami keďže nemali svetlo chladničku atď... takže opakujem hovorím svoj názor. Taktiež som tam rušila trvalý pobyt osoby z rodiny, ktorej som tam v dobrej vôli nechala, ale bola som nutena ho zrušiť .

lienka.7
9. mar 2024

@lakebabe svoj názor si pokojne prezentuj, ale nemachruj tu ako najväčšia odborníčka keď prd sa tomu rozumieš. Toto mi urobiť, dám ta na sud a ver tomu ze aj gate prehras. Tak sa laskavo upokoj a nemudruj sa do niečoho, čomu nerozumieš. A nie, aj keď prenajimas byt, nemôžeš si tam len tak vstupovať a chodiť ako sa ti zachce. Ak prenajímas a toto robíš, tak mas veľmi tolerantných nájomníkov. Bez ich prítomnosti nemáš v byte co robiť, aj keď si majitelkou. Mne by si toto nerobila.
Btw, blockov ti na počkanie zoženiem kolko chces 😉 len toľko k tomu.

lakebabe
9. mar 2024

@lienka.7 samozrejme ale každý má svoje práva aj povinnosti pokiaľ niekto neakceptuje aj povinnosti žiaľ nenechám ho bývať v mojej nehnuteľnosti. Nemachrujem ako odborník normálne som povedala svoju skúsenosť a nie len moju

mondolina
9. mar 2024

@lakebabe
ale aj to musíš urobiť zákonným spôsobom.

lienka.7
9. mar 2024

@lakebabe keď sa @draik bude chcieť, vysvetli ti tie práva a povinnosti, keďže si očividne vedľa jak ta jedla. To, ze si ty takto zbavila nájomníkov je ich nevedomostou, mimochodom ani elektriku, vodu a plyn im nemáš právo odpojiť, len aby si vedela 😉

lakebabe
9. mar 2024

@mondolina samozrejme pokiaľ je niekto neprisposobivy a nerešpektuje výzvy na platenie a opustenie bytu žiaľ bola som nutena k ukončeniu prísunu energií. Keby nepomohlo idem na sud zial.
Nikto nevie co sa vlastne u nich deje dala tu úplne nejasne informácie prečo vlastne chce jeho matka ísť do toho bytu takže toto je dosť bezpredmetné