Ahojte. Kamarát býva v byte s priateľkou už pár rokov. Byt vlastní jeho mama. Teraz sa pár mesiacov nezdržiavaju v tom byte a majú s mamou nejaké nevyriešené záležitosti. Majú byt riadne zariadený majú tam svoj majetok. Môže niekto vstúpiť do bytu? Jeho matka tam roky nebola mali medzi sebou dohodu.
toto milujem....kamarát .....šak rovno napíš,že tam bývaš ty,prípadne že si ty majiteľka bytu a sonduješ...
Je to majetok jeho matky , keď sa rozhodne moze ztade vyhodiť svojho syna jeho priateľku aj ich veci môže tam vojsť kedykoľvek aj vymenit zamky napríklad
@lienka.7 a ako to je?
Podaním zaloby o vypratanie nehnutelnosti
@rozculena zjavne je tam nejaký problém medzi nimi keď sa pýtajú ci môže do bytu vstupovať nikto nevie aké sú tam vzťahy preto hovorím ze áno môže ako vlastník bytu , nedávno som riešila nepríjemnú situáciu a rušila trvalý pobyt takže áno je to jedna žiadosť na mestskom úrade ktorú môže urobiť vlastník bytu . Pokiaľ syn nemá vlastnícke práva smola. Predpokladám že jeho frajerka tam prihlásená ani nie je a prebýva tam len tak . Takže áno majiteľ ma pravo vstúpiť do bytu či sa im to paci alebo nie
Nie som právnik ako @draik , ktorého si tak rýchlo zrušila, ale predpokladám, že vstúpiť do bytu môže, predsa len je to jej majetok. Ale manipulovať so synovými vecami, alebo ich dokonca vyhodiť asi nie. Predpokladám, že nemajú uzatvorenú nájomnú zmluvu, to by ešte menilo situáciu podľa toho, ako to v nej majú uvedené.
@lakebabe preco diskutabilne?? Ved stacia blocky, faktura...
@veronikaszabova však samozrejme ak ich ma mňa by aj zaujímalo kto tam platí energie z nich dvoch
@mondolina jasne,
@lakebabe si to predstavuje, ze tam napochoduje, vyhodí veci na chodbu a vyneni zámok, zamkne byt a vec vybavená 🙈 no keby ti bolo také jednoduché, tak potom by nebolo problém dostať nájomníkov z bytu, keď neplatia. Milujem takéto "pravnicky" s vysokou školou zivota, ktoré si myslia, ze nad ne nie je.
@lienka.7 👍👍👍
@lienka.7 urážaj prosím ta sama seba a odpusti si blbé poznámky. napísala som ze môže dať žiadosť na vypratanie nehnuteľnosti, ak syn nie je vlastník podielový a frajerka tam je načierno. Takisto mu môže matka zrušiť trvalý pobyt, keď chce. Ak sú energie na ňu a platí ich ona môže im napríklad dat odpojiť elektrinu áno aj tak sa vyhadzujú nájomníci , mam s tým skúsenosti keďže byt prenajimam. Bezne sa to robí, Nikto nebude bývať bez svetla a elektriny.
@martul ja to nikomu neberiem ani sa s nim nehadam povedala som svoju skúsenosť ako sa dá vyhodiť najomnik ,u mňa už k žiadosti o vypratanie nedošlo vypratali sa sami keďže nemali svetlo chladničku atď... takže opakujem hovorím svoj názor. Taktiež som tam rušila trvalý pobyt osoby z rodiny, ktorej som tam v dobrej vôli nechala, ale bola som nutena ho zrušiť .
@lakebabe svoj názor si pokojne prezentuj, ale nemachruj tu ako najväčšia odborníčka keď prd sa tomu rozumieš. Toto mi urobiť, dám ta na sud a ver tomu ze aj gate prehras. Tak sa laskavo upokoj a nemudruj sa do niečoho, čomu nerozumieš. A nie, aj keď prenajimas byt, nemôžeš si tam len tak vstupovať a chodiť ako sa ti zachce. Ak prenajímas a toto robíš, tak mas veľmi tolerantných nájomníkov. Bez ich prítomnosti nemáš v byte co robiť, aj keď si majitelkou. Mne by si toto nerobila.
Btw, blockov ti na počkanie zoženiem kolko chces 😉 len toľko k tomu.
@mondolina samozrejme pokiaľ je niekto neprisposobivy a nerešpektuje výzvy na platenie a opustenie bytu žiaľ bola som nutena k ukončeniu prísunu energií. Keby nepomohlo idem na sud zial.
Nikto nevie co sa vlastne u nich deje dala tu úplne nejasne informácie prečo vlastne chce jeho matka ísť do toho bytu takže toto je dosť bezpredmetné
Matka je stale majitelka, stale je to jej majetok a stale ma pravo ist to tam skontrolovat.