Búranie starého domu - povolenie

2nika13
8. júl 2024

Ahojte, môže mi niekto poradiť, kto bural starú chalupu? Dali ste si vypracovať povolenie na búranie nejakému právnikov alebo ste to zvládli sami? Ďakujem

princkrason
8. júl 2024

dajdo na harabina, zburaj a hotovo , v tomto state nic nefunguje

petronelag
8. júl 2024

U nás sa to vybavuje na stavebnom úrade - podá sa písomná žiadosť na povolenie odstránenia stavby, stavebný úrad vydá rozhodnutie, ktorým povoľuje odstránenie stavby a potom sa môže búrať.

alickapusinka
8. júl 2024

áno musíš mať povolenia. Aj projekt ak zbúraš kam uložíš odpad musíš mať papier s pečiatkou od firmy alebo technické služby objednať veľký kontajner. Tak isto musí byť projekt prejsť procesom životného prostredia. Takže áno projektovú dokumentáciu áno a potom ešte čo má obec alebo mesto v stanovách aj to musíš splniť. Ale projekt áno aj papiere zo životného prostredia. A po novom sa platí od kg. Takže mi sme za malú miestnosť hospodársku ktorú sme búrali zaplatil za odvoz odpadu takmer 4500 eur. To je len odvoz odpadu kontajner 500 eur plus projekt povolenie stavby na zbúranie odstránenie stavby s katastra nehnuteľnosti to všetko vyšlo ešte takmer na dalšich 1500 eur. Projekt stal 650 eur. Takže do 10 tisíc na búranie si príprav určite aj s papiermi a teraz u nás sa za každý papier platí 10 eur za niektorý 20 eur. Projektanti v každom meste berú iné eura vo veľkých mestách viac v menších menej.