Búračka a postup po

4. feb 2023

Ahojte pre tie čo to už majú za sebou a vedia aj poradiť. Cez víkend poisťovne nerobia takže potrebujem radu
Včera do mňa nabúralo z boku druhé auto. Nedalo mi prednosť, nebola to moja vina. Mám rozbitý blatník, dvere, svetlo. Bola privolaná hliadka polície, urobili záznam. S druhým vodičom sme si vymenili čísla a priniesol mi papier z jeho poisťovne. Mám vyplniť aj môj záznam pre poisťovňu? Ako to prebieha? Mám Union PZP. Ako prebieha oprava auta? Dočítala som sa že musím ísť do zmluvného autoservisu. Ale kto toto všetko platí? Musím to najskôr ja zaplatiť a až potom to preplatí poisťovňa? Teraz bolo v servise, nechala som tam cez 300€ a ďalších proste už nemám na opravu. Ani takú sumu niesom momentálne schopná dať dokopy. Som z toho úplne mimo.

sgilvadia
4. feb 2023

Nie, ty na svoju poisťovňu hlásiť nemusíš to musí urobiť on a skus zavolať na info linku aku ma poistku, môžeš dostať náhradné auto poprípade z tvojej poistky. Oprava buď dáš do servisu- neplatiš nič, alebo môžeš dostať peniaze a opraviť to sama

paulinam99
4. feb 2023

Ak účastníci udalosti v cestnej premávke, ku ktorej došlo v priamej súvislosti s premávkou vozidla na mieste splnili povinnosti účastníka škodovej udalosti a účastníci škodovej udalosti sa dohodli na jej zavinení, avšak zároveň aj udalosť oznámili Policajnému zboru, za účelom posúdenia udalosti vo vzťahu ku kvalifikácii udalosti (najmä k zraneniu osôb, či poškodeného zariadenia) policajt udalosť neobjasňuje.

Teda účastníci, najmä vinník má povinnosť vec oznámiť svojej poisťovni (PZP), aby škoda mohla byť uhradená z jeho PZP poistenia.

Ak si chceš byť istá, radšej nahlás aj Ty do jeho poisťovne túto škodovú udalosť a pošli im kópiu záznamu, čo ste si spísali a podpísali. (originál si určite nechaj u seba)

K oprave vozidla:
Dôležité je, aké PZP má on a či Tvoj servis je bezohliadkový, alebo musí prísť aj ohliadajúci z poisťovne vinníka. Ak chceš však vec urýchliť, daj si ho opraviť zo svojho havarijného poistenia a tú spoluúčasť, čo budeš musieť doplatiť, si budeš vymáhať cez jeho PZP ako doplatok.

ak_tak0202
4. feb 2023

Komunikuj s jeho poisťovnou

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz