Ahojte. Vedel by mi niekto poradit ci budem mat narok na nezamestnanecky prispevok z uradu prace?Pracovala som hned po skonceni skoly vo viacerych firmach v poslednej necele 4 roky. Nastupila som na matersku a pocas nej my skoncila zmluva.Po skonceni materakej ak si nenajdem pracu sa budem musiet asi prihlasit na urad prace. Mam vobec narok na nejake peniaze z uradu prace alebo nie. Dakujem
@gapa dakujem to budem mať mne skoro 4 roky predlťovali stale zmluvu po troch mesiacoch. Mne ide len o to ak by som nahodou otehotnela ci nezostanem bez penazi lebo by mi počas tehotenstva skoncila materska a musela by som ist na urad prace. Ale aj tak ak sa nic nepodari tak budem hladat pracu hadam nejaku zoženiem.
@kochanka a ešte tolko, že ak sa nezaeviduješ hned po ukočnení pp, ale neskôr a v období 2roky pred zaevidovaním budeš mať len dni rd príp. md + dni po ukončení pp bez vym.základu, +. žiadny vym.základ v tomto období, tak sa ti bude rátať podpora z minima. Ak sa zaeviduješ hned po ukončení pp a budeš mať v období 2roky pred zaevidovaním len dni RD (NIE md, pn, očr, dni bez poistenia a pp), taka sa bude rátať z obdobia 2roky pred nástupom na RD.
@gapa tak tomuto som nerozumela ani slovo mam z toho hokej. Takto od 1/2010 do 8/2013 som robila v jednej firme 05/2013 som nastupila na MD ked hned po ukončeni MD bez toho aby som počas nej mala brigadu a v tej firme som robila stale na dobu určitu na čo mam narok z uradu prace napis mu to prosim co najednoduchsie
@kochanka málo údajov si napísala. Ak to bol pp na dobu neurčitú a skončil pred viac ako rokom pred zaevidovaním na upsvar, tak nárok mať nebudeš.