Budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti?

12. sep 2024

Kam sa obratit, ked chcem zistit, ci budem mat za urcitych okolnosti narok na podporu v nezamestnanosti? Pracovna poradna tu na konovi je uzavreta, nepoznate nieco podobne, kde by som sa mohla opytat?

bublinka1426
13. sep 2024

mozes tu je tu zopar sikovnych mamin co poradia

chobotnica777
13. sep 2024

@bublinka1426 ako to vybaviť?

bublinka1426
13. sep 2024

@chobotnica777 neviem ake podmienky ma na mysli. vsak nech ide s kozou na trh.

dharmasanata
13. sep 2024

V sociálnej poisťovni

bublinka1426
13. sep 2024

@dharmasanata mozno sa snazi nieco obist. ale tiez by som sa obratila tam, ak hram koser hru

dharmasanata
13. sep 2024

@bublinka1426 no to sa obísť asi nedá. Človek musí mať odpracované za posledné 4 roky - 2 roky, keď sa nič nemenilo tak to bolo...

autor
15. sep 2024

Z prace som isla na MD (s jednym dietatom), potom na RD, po skonceni RD rovno cerpat v praci riadnu dovolenku. Otazka je, ked nasledne po dovolenke pojdem rovno na neplatene volno(a budem na neplatenej rodicovskej, teda odvody za mna bude platit stat) a dajme tomu po pol roku mi daju vypoved, budem mat narok na podporu? A ak ano, tiez ma zaujima aka vysoka bude, teda z coho sa mi bude pocitat. Z mojho platu by mi momentalne vysla takmer maximalna podpora, len ako to bude, ked tolko nebudem pracovat. Podla mna toto mi nikto v socialnej poistovni po telefone nepovie. Ale ak mate inu skusenost, mozem skusit.

dharmasanata
15. sep 2024

Veď choď osobne, aj tak nerobíš čas máš tam ísť.. ale tak máš odpracované za posledné 4 roky - 2 roky?

autor
15. sep 2024

@dharmasanata jasne, stale som pracovala

autor
15. sep 2024

@dharmasanata teda, ked som nebola na MD a RD tak som pracovala

dharmasanata
15. sep 2024

Tak šup na sociálnu poisťovňu 🙂

luliu
15. sep 2024

Zamestnávateľ súhlasí, že budeš na neplatenej RD? Lebo nemusí......

autor
15. sep 2024

@luliu jasne, suhlasi

autor
15. sep 2024

@luliu a ma zamestnavatel nejaky dovod, aby nesuhlasil? Je to pre neho nejak nevyhodne?

helenbozka
15. sep 2024

Pozor! Neplatené voľno je trochu iná káva. Tam si musíš odvody platiť sama za seba. A ak chceš po nejakom čase dostávať aj podporu v nezamestnanosti, odporúčam byť dobrovoľne sociálne poistená osoba. Pokiaľ ideš na RD, automaticky by mal za Teba platiť štát, ale lepšie, ako sa radiť v diskii, je ísť osobne sa informovať, to je naistejšia cesta.