Budem mať nárok na dávky po návrate z Anglicka?

mishel33
19. jún 2011

Ahojte, chcela by som sa opytat.
Pracujem v zahranici uz asi 1,5 roka, teda v UK. Predtym som pracovala cca pol roka na Slovensku. S priatelom sa chceme zacat snazilkovat niekedy koncom augusta, prip.septembra a ak sa nam podari otehotniet tak sa vratime na Slovensko a tam uz chceme ostat. Po navrate na Slovensko sa ihned zaregistrujeme na urade prace a do poistovne. No chcem sa opytat, budem mat narok na nejake peniazky pocas mojho tehotenstva? Lebo pochybujem,ze niekto zamestna tehotnu zenu. Vie mi niekto poradit ci mam narok an nejake peniazky alebo nieco take? Dakujem za pomoc 🙂

macka23
20. jún 2011

@mishel33
neviem ake mas zamestnanie, no ak pracujes, najviac sa ti oplati zostat tam az do nastupu na MD /cca 11tyzdnov pred DD/, vratit sa na SK, poberat materske z UK, potom prejst plynule na RD. Ako je to v pripade, ked sa vratis tehotna, nezamestnana na SK, je tazko, lebo DNP si platit nemozes ked zijes v UK a dokonca mam pocit ze teraz je aj dost problem s vyplacanim podpory v nezamestnaosti, ked sa odtial vratis na SK. Takze nic ruzove ta tu necaka 😖