Budem máť nárok na dávku v nezamestnanosti?

3kolka
7. jan 2013

Ahojte...Chcela by som vedieť či budem mať nárok na nezamestnanecké...
Od júla 2008 som bola zamestnaná do 31.12.2012
Od január 2010 som bola na MD,a teraz do 20.3 som na RD
Na úrad sa pojdem zahlásiť až potom....

No a ak by ste vedeli len tak mimo poradiť ja mám termín porodu 10.6.2013,ak by som po skončení Rd hned šla na PN dostávala by som za to peniaze?....A na materské budem mať nárok???

evita68
7. jan 2013

@3kolka nárok na podporu budeš mať..
si v ochrannej lehote, pretože pr skončení prac, pomeru si bola tehotná, takže nárok na PN aj MD bude..

len tak pre zaujímavosť, prečo skončil tvoj prac, pomer? firma sa rušila?

3kolka
autor
8. jan 2013

No prepustili ma preto bo sa rušila (sťahujú sa do rumunska)....

evita68
8. jan 2013

@3kolka tak potom je to v poriadku 🙂

3kolka
autor
8. jan 2013

No aj na socialke mi dnes povedali že nárok na nezamestnanecké budem mať, ale asi pred týždňom ked som volala a pýtala sa na materské že na materské nie lebo že mi tam zanikla tá lehota...tak neviem aj ja som myslela že mi vzikne z ochrannej lehoty

evita68
8. jan 2013

@3kolka a povedala si im, kedy zanikol prac. pomer a kedy je termín pôrodu ?

3kolka
autor
8. jan 2013

Hej,všetko som im vravela to čo je napísané tu...Tiež neviem ako ked všade píšu že MD,RD sa ráta ako keby to bolo poistenie aj ked nieje...Šak ale z každej strany počúvam že áno vznikne ti ešte aj na personálnom mi to povedali v mojej už ex práci len socialka tvrdí opak

evita68
8. jan 2013

@3kolka tak asi tam bola ,,múdra,, žienka.. 🙂

3kolka
autor
8. jan 2013

Aj mňa to napadlo...neviem pôsobilo to cez telefon moc mladučko

zalka
10. jan 2013

@3kolka @evita68 kočky ozaj mám pocit, že nárok na MD nevznikne a ani na PN, ved si to vyskúšaj chod na PN teraz počas RP a uvidíš či ti ju vyplatia zo zamestnania z ochrannej lehoty ...
Nepíšeš či si čerpala aspoň 1 deň dovolenky, a dala si preplatiť zvyšok. Ak áno tak potom poistenie sa stihlo obnoviť a ochrannú lehotu máš. Ale ak Ti preplatili len odstupné dovolenku a nestiahli ti z toho nemocenské poistenie , tak ochrannú lehotu nemáš.
To je môj pocit.

evita68
11. jan 2013

@zalka zalka, pravdu máš.. na takúto podstatnú vec som sa jej zabudla opýtať.. 😨