Bol mi zadržaný vodičský preukaz

30. dec 2024

Zdravim pred 2 týždňami som mal nehodu, nedal som prednosť v jazde bola tam stopka na ktorej som zastavil no následne som vyšiel z križovatky a bolo to… Pani ktorej som nedal prednosť nemala žiadne zranenia, moja spolusediaca priateľka mala modrinu na nohe prišla sanitka ktorá ju previezla na rentgen na ktorom sa nič nezistilo bola v šoku pre istotu sme chceli aby bola vyšetrená. Bol mi zadržaný VP priateľka nebola ešte ani predvolana takže neviem čo ma čaká je možné že by mi zobrali VP ?

doriiis
30. dec 2024

No asi hej.Keby ti ho chceli nechať,tak ti ho ani nezadrzia

autor
30. dec 2024

@doriiis zadržaný bol z dôvodu prešetrenia a privolania sanitky kvôli ktorej to bola už dopravná nehoda preto sa pýtam že či nemá niekto skúsenosť… ďakujem za každú odpoved

doriiis
30. dec 2024

Tak ja neviem.Aj ja som mala dopravnú nehodu,sanitka síce privolaná nebola,ale polícia a hasiči áno.A vodičák mi nikto nezadržal.

evinka400
30. dec 2024

Keď mne jedna žena nedala prednosť, tiež jej zadržali vodičský, ale ona na mieste priznala vinu a tiež sa čakalo, koľko bude trvať liečba môjho zranenia. Po 14 dňoch bola obvinená z ťažkého ublíženia na zdraví, dostala pokutu a zákaz na jeden rok. Suseda spôsobila nehodu, priznala vinu, nikto nebol zranený a vodičský jej nezadržali 🤷

autor
30. dec 2024

@evinka400 chápem… priateľka nieje zranená nebola ani na PN pani ktorej som nedal prednosť bola v poriadku žiadna záchrana zložka ani nič podobne. Ono to zavisy aj od policajta sám neviem čo mám čakať keďže teraz sú aj tie sviatky dlhšie sa čaká.

autor
30. dec 2024

@evinka400 tiež som priznal vinu

kvietok2012
30. dec 2024

Chod sa opytat na priestupkové oddelenie v mieste tvojho bydliska, ze čo dalej...

draik
30. dec 2024

Bežia dve paralelné záležitosti
-posúdenie, či šlo o dopravnú nehodu
-porušenie predpisov cestnej premávky závažným spôsobom skrz nedania prednosti v jazde
Za každú z uvedených záležitostí možno v správnom konaní uložiť okrem pokuty aj zákaz činnosti. V prípade ublíženia na zdraví by šlo o trestné stíhanie.