Bieliace pásiky - poštovné

22. jan 2024

Nikdy som sa s týmto nestretla, neviem, čo mám urobiť. Ide o to, že som objednala z eshopu tovar, no zásielku som neprebrala / dôvody nechcem uvádzať, ani nie sú podstatné /
a dnes mi prišiel mail, že sa im zásielka vrátila, a požadujú zaplatiť poštovné, ako som povinná a musím zaplatiť ... + čo všetko neberú ako dôvody neprebratia ....

a otázka znie, musím zaplatiť ?
prvý krát mi nastala situácia, kedy som jednoducho nemohla prebrať a hned takýto mail. Neviem, či platiť alebo nie, čítala som články, niekde radia zaplatiť, niekde nie, že riziko podnikania, majú s tým rátať
nechcem urobiť chybu a platiť ešte viac neskôr, i ked o tom reč nebola, ale ani nechcem platiť ked na to nemajú oni nárok.
Ďakujem za pomoc a užitočné odpovede.

horvathova_ja
22. jan 2024

Eshop má právo požadovať úhradu nákladov poštovného ak ste balík neprevzala. Druhá vec je ako v našom štáte je toto ich právo vymožiteľné.

viestta
22. jan 2024

Citaj hlavne obchodne podmienky, nie clanky na internete. Ked to maju v obchodnych podmienkach, tak si pri potvrdzvani objednavky suhlasila aj s tym, ze mozu od teba pytat postovne ak nepreberies zasielku.

13uzivatelka11
22. jan 2024

A to je taky problém zaplatiť náklady na poštovné? Prečo by to mali oni platiť za teba? Tiež sa mi raz stalo ze sa mi nedala dobierka prebrať a prisiel mi email nech im zaplatím poštovné a nemala som s tým najmenší problém.

13uzivatelka11
22. jan 2024

A potom sa ľudia sťažujú keď sa niekde nedá platiť na dobierku. Tak presne pre toto.

simca06022011
22. jan 2024

napis email na SOI, nech ti poradia presne napisu, ci je to tvoja povinnost alebo nie. A napisu ti, sice to bude trvat...

tamitamitami
22. jan 2024

Normálne zaplať náklady na poštovné ak si ich od teba pýtajú tak je veľmi pravdepodobné že to majú uvedené aj v obchodných podmienkach.
Hádam tie 4€ nestoja za to aby ťa "naháňali" alebo si skončila na "čiernej listine".

tamitamitami
22. jan 2024

Ak myslíš túto stránku tak tu máš obchodné podmienky....je to tam všetko uvedené.
https://bieliace-pasiky.com/obchodne-podmienky-i12

patka06
22. jan 2024

V obchodných podmienkach máš jasne napísané, ak nepreberieš zásielku, platíš 4 E.
Takže, áno, musíš im uhradiť ich náklady

veronikaszabova
22. jan 2024

Fakt robis take rosado za 4€??? 🤷🤦🤦

mk1111111111
22. jan 2024

Obrat si to na seba, posles kupujucemu zasielku za postovne 4 eur a on, z dobrej vole, alebo inej vole nepreberie. Pacilo by sa Ti to? Ze si prisla len tak o 4 eur? Ani eshop eura netlaci na tlaciarni, tiez to musia zaplatit "zo svojho"