ahojte chcem sa spytat mam 15 a mam ten občiansky bezfotky mozem sa stym na poste preukázať ked platím balik zo zahraničia na poste ?
V poslednom čase pýtajú buď len žltý lístok, alebo kód, ktorý príde v sms o doručení zásielky. Predtým zásadne chceli OP, resp. povolenie na prebratie zásielky (mamina preberá moje, mala na to kartičku.) Odkedy sa už aj na pošte zaviedol ten kódový systém, tak im stačí ten kód.
@michellemary aky kodovy system ?
Nie všetky balíky zo zahraničia sa dajú zaplatiť len tak... Dá sa zaplatiť dobierka z ČR aj cez banku..možno preto treba OP a rodné číslo
na doklade musi byt fotka, ako inak zisti ze ten co dava doklad je ten co prebera balik? rodne cislo s tym nic nema, anizadine ine cislo, ked sa pise tak riadne cislo dokladu (op, pas, aby bolo jasne, ze ten clovek bol na zaklade niecoho "overeny" ). Odo mna vzdy OP pytaju pri preberani zltych listkovych balikov. Firemne davam aj splomocnenie k tomu. Preto si to davam vacsinou dorucit domov :D kurier mi to da medzi dverami, postarka vezme autogram a zaidny doklad jej netreba
@ema98777 urob si rovno rezerváciu na normálny bezplatný OP s fotkou
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
Pri preberaní balíka, za ktorý sa platí odo mňa na pošte nikdy nepýtali OP.
Keď máš 15 už by si mala mať aj s fotkou, či?