Baby asi som veľmi zle vybrala skupinu 😁😁 ale potrebujem rýchlo poradiť. Keď posielam zásielku ako "balík na poštu) vypisujem podaci lístok? A tel číslo píšem aj na balík ?
ano, a jednoduchsie a lacnejsie to mas cez eph, kde len naklepes adresu cislo a vygeneruje ti cely stitok co len nalepis na balik. Ja to tak robim a na poste mi tu ruky bozkavaju za to 🙂
Tlačiareň bohužiaľ nie 🤔.. a bez nej to asi teda neviem urobiť
@sophie148 áno presne tak ale ty si to vypises do koloniek odosielateľa aj adresáta takže ako keby si už vypísala podaci lístok. Ale pre istotu napíš aj na balík lebo na niektorých poštách vedia vytlačiť ten štítok s podacim číslom a niekde musia lepiť vlastne čísla takže musia tam byť aj údaje odosielateľa a adresáta.
@kathy93 akurát rozmýšľam.. keď posielam doporučene, ona údaje netuka do počítača, len spod stola vytiahne stos papierov, nalepí na balík čiarový kód s číslom, odváži a ten čiarový kód načíta a ten mi potom vytlačí na zadnú stranu podacieho lístka.. keď ja prídem s pridelenym číslom, odkiaľ ona bude mať nálepku? 😁
@sophie148 údaje vypisuje pokiaľ posielaš balík musí bez toho to nejde pokiaľ posielaš s podacim lístkom na pošte som pracovala a robila som práve s balíkmi. Áno musíš do EPH natukat aj váhu daj zhruba ona to aj tak na priehradke odváži. Ale rátaj že podľa váhy je aj cena balíka. Takže môže sa ti vysledna cena poštovného zmeniť.
vahu natukat do eph nemusis, je to volitelny udaj. na poste to zvazia a zapisu do systemu, ked to tam nedas cez eph ty. ak to do eph zapises ty, oni to len skontroluju.
co sa pridelenho cisla tyka, mala by si mat na poste zapisane bud cislo podacieho harka (dostanes cez eph po potvrdeni) alebo cislo balika z eph.
Baby takže nakoniec takto, vypísala som eph v mobile ale nevedela som čo ďalej tak som nechala tak, na pošte som a pýtala, poštárky mali chvíľu čas, tak isto "mali prehľad" ako sa to robí, čiže sme experimentovali, mne mobil pridelil číslo eph, ona len natukala číslo, kde mala už všetky údaje. Vytiahla svoju zázračnú knizocku kde má nálepky, pridelila svoj čiarový kód s podacim číslom k môjmu číslu eph a už bolo 😊😊 čiže Max spokojnosť, mohla som na to prísť už skôr 😁. Nabudúce už len takto 😊
Na mail mi prišlo potvrdenie, ale až o nejakých 30minut neskôr ako jej, aj s podacim číslom a všetkými údajmi 😊
Babulky ďakujem za rady 😊
@sophie148 áno vypisuje sa. t.c.sa píše iba na písací lístok.