Dobrý deň viete mi niekto poradiť pred mesiacom sa mi stala autonehoda.Jeden vodič nedal prednosť druhému a ten druhý nabúral do mna .Auto vyčíslené na totálnu škodu a ja zlomená ruka ktorú mi museli operovať dali mi tam platnú 6 srobov. Ešte stále som PNChcela by som radu že kedy má zavolá PZ na výsluch ? Už aj soc. poisťovňa aj poisťovňa vinníka pýta odomna správu od polície .Dakujem
@natassha1 policajt mi volal na 3 deň a spýtal sa má že aké mam zranenie a že do mesiaca má budú kontaktovať na výsluch . Odvtedy nič
@natassha1 neviem s kým to mam riešiť preto pýtam radu .. a dakujem za odpoved
ahoj, ja som nedobrzdila lebo pani sa rozhodla na poslednú chvíľu odbočiť bola to moja chyba. No zavolala policajtov, policajt povedal, že to je malý tukanec a pokial nepotrebuje niekto sanitku (nenafukali sme) dalej to riešiť nebude iba mi da blokovú pokutu 50eur. Pani sa nepáčilo že iba 50eur mám dostať tak mu povedala, že chce sanitku. Sanitka došla povedali jej že je v poriadku tak zasa že 50eur no ona že chce ísť do nemocnice nech ju celú vyšetria a tým pádom sa to riešilo tak, že sa spísala zápisnica a keby jej niečo bolo a je pn viac ako 7 dní mala by nárok aj na odškodné odomna a riešilo by sa to súdnou cestou. Naštastie jej vôbec nič nebolo ale na výsluch ma zavolali o mesiac kde mi dali aj pokutu 316eur. No volala mi za ten mesiac asi sto krát, že či mám známosti na polícii ona to tak nenecha, že prečo ju nevolali a teda ja som jej to vysvetliť nevedela, že koľko sa čaká ale najprv volali na výsluch ju a potom mna ako vynníka ona šla na výsluch asi 7 dní predomnou. Ja som aj volala na políciu, že kedy bude ten výsluch lebo ma poškodená bombarduje telefonátmi tak ak si nie ste istá skúste si zavolať na políciu tam Vám asi najlepšie povedia. Každopádne ak máte vážne zranenia viem, že máte nárok na odškodné.
@majlomajlo tak zavolaj na políciu, že potrebuješ zápisnicu pre poistovnu
ani mi nehovorte ona tam ešte (tma bola v novembri to bolo) pobehovala bez vesty medzi autami v čiernom som na nu kričala nech sa ukludni a da si vestu, že ju ešte niečo zrazi ona do mna že som k... p... a takéto a pritom toto si treba uvedomiť, že v tom množstve v akom sa teraz pohybujú autá na ceste je toto žial normálna vec.. ale teda mám taký rešpekt teraz že si držím odstup riadny :D a našťastie ozaj nikomu sa nič nestalo to by som si vyčítala celý život. Ale zas na svoju obhajobu musím povedať, že nedala ani smerovku ani jej nešli všetky brzdové svetlá a to mi policajt povedal, že aj tak som na vine ja lebo som nedodržiavala odstup a jej technický stav vozidla sa neriešil čo ma dosť zarazilo lebo podľa mňa toto je dosť dôležitá vec ale čo už. A to som jej ešte vybavila hneď aj odťah vozidla do servisu a opravu auta kde som jej ešte aj centrál dala namotnovať na svoje náklady, ktorý tam nemala lebo zámok na jej kufrových dverách sa už nevyrábal lebo jej poisťovna dala auto na totálku jeho hodnota bola 600eur a len jej nárazník zadný stál s lakovaním viac takže všetko som doplácala. A nehovoriac o tom, že som všetko s jej poisťovňou riešila ja aj papiere som s ňou vyplnila aj som ich bola za ňu odniesť do poisťovne. A to chcem ešte povedať, že vinník má oveľa menšie starosti ako poškodený čo som zistila čo mi prišlo nespravodlivé lebo ja som svoje papiere mala hneď a oprava bola zaleštenie nárazníka tak som jej to chcela ulahčiť.
@majlomajlo Zakladny vysluch sa urobil na mieste. Vysetrovatel si vsetko nafotil, pomeral takze vacsinu ma k dispozicii. Teoreticky ty nemusis ist na vysluch. Volal ti hlavne preto aby sa uistil ze liecenie bude dlhsie ako 7 dni a tak ma cas. On kontaktuje tvojho lekara pre zdrav. spravu takze ono to trva. Nez to posle lekarovi , lekar vypise a potom posle spravu. Takze mesiac defacto nie je nic v tomto papierovom boji. Ak tam bolo viac ucastnikov tak je to o to dlhsie. Hlavne odpocivaj, liec sa a oni sa urcite ozvu.
@17juraj17 no ja doteraz vôbec neviem čo tam spísali na mieste nehody pretože mna okamžite brala záchranka ...
@majlomajlo Jasne. No ty si vlastne bola len obyc ucastnik. Ak je vysetrovatel presvedceny ze si sa tam len priplietla tak i ked by si vypovedala nemusi to byt potrebne. Moze mat napr kamerovy zaznam kde to je vidiet alebo jasnu vypoved tych hlavných ucastnikov, takze on uz potrebuje len doby liecenia aby vedel o ake ublizenie na zdravi pojde. Ale je to len priklad.
@17juraj17 dakujem za odpoved
@majlomajlo spravidla sa vyšetrovanie ukončí do 30 dní. Pokiaľ je tam dôvod na začatie trestného stíhania tak je to po začatí ďalších 30 dní. Ak vyšetrovateľ uzná za potrebné zabezpečiť tvoj výsluch tak ťa predvolá. Najlepšie je ísť na políciu v obvode kde sa stala nehoda a informovať sa ktorý vyšetrovateľ to má pridelené a rovno sa ohľadne výsluchu opýtať. Alebo tam skús zatelefonovať.
@laguna28 dakujem
@majlomajlo 😀 za málo
Ahoj, už si to vyriešila? Možno by som ti vedela poradiť
@22121981 ahoj ešte som Pn takze sa to neukončilo ale ak vieš poradiť budem rada
A odkiaľ si?
@22121981 prečo že odkiaľ som??
Ja pracujem pre firmu , ktorá od zákonnej poisťovne vymáha peniaze na ktoré má klient nárok pri autonehode alebo pracovnom úraze.A ak si o to nepožiada,tak tie peniaze si poisťovňa necháva.
oni ta este vobec nekontaktovali? ani raz? vies vobec s kym by si to mala riesit?