Auto v exekúcií

larua
2. jan 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či by mi niekto nevedel poradiť. Kúpila som auto z autobazaru, všetko som vyplatila a dostala som kúpnu zmluvu a splnomocnenie na prepis vozidla. Prišla som však na políciu, kde mi povedali, že auto nemôžu prepísať, pretože pani na ktorú je napísané má 2 exekúcie. Dá sa v tomto prípade nejakým spôsobom vozidlo na mňa prepísať, (samozrejme bez súdnej cesty) alebo je moja jediná možnosť auto vrátiť do bazaru s tým že ma neoboznámili s tým, že je pani v exekúcii? Podotýkam, že som volala do bazaru a oni tiež nevedia, že čo by sa s tým dalo urobiť, vraj sa im to stalo prvý krát a pani im tiež nepovedala o svojej exekúcii. Snažia sa to nejako vyriešiť, ale povedali mi že pokiaľ si pani nevyplatí exekúciu alebo exekútor nepustí auto na prepis, tak nevedia ako inak by sa to riešilo. Je to moje prvé auto a vôbec neviem ako to mám riešiť, chcem iba vedieť či mám čakať že to nejako vyrieši autobazar, alebo auto jednoducho vrátiť. Ďakujem veľmi pekne

draik
2. jan 2025

Nič s tým neurobíte, vrátiť.

petronelag
2. jan 2025

@larua To auto vrátiť, ono je aj nabité takou nedobrou energiou, akú má osoba s dvoma exekúciami.

lenkasarka
2. jan 2025

@petronelag tie tvoje komentáre to je jedna perla lepšia ako druha

zojazoja
2. jan 2025

@larua ešte tak, že jedine autobazár môže vyplatit exekútora. Lenže exekútor musí spraviť " verejnú súťaž". To nie je tak ze hocikto by vyplatil exekútora.

larua
autor
2. jan 2025

@zojazoja je to malý autobazár, takže to si nemyslím že by riešili takto skôr asi aj oni ho budú chcieť vrátiť pani, pretože pravdepodobne fungujú ako sprostredkovateľ a pani dostane peniaze až keby sa auto prepísalo. Nechápem ale ako pani môže niečo také urobiť, musí predsa vedieť, že sa auto nedá prepísať na nikoho

zojazoja
2. jan 2025

@larua ľudia robia aj horšie podvody a horsie veci. Možno vedela, mozno nevedela. Véd sama tu na MK vidis ak citas forum koľko ľudí nevie úplne základné jednoduché životné veci.

lenicka298
2. jan 2025

@larua najlepšie a najrýchlejšie bude auto vrátiť, keďže ti zamlčali tak závažné a podstatné informácie. Ono by museli komunikovat s exekútorom, či dá povolenie na predaj majetku, ale ako píšu vyššie, není to také, že to vybavíte jedným telefonátom. Trvalo by to možno aj pár mesiacov, keďže každý má na všetko čas. A za ten čas nájdeš určite iné auto...

tundra
2. jan 2025

Drzim palce,aby si dostala peniaze naspät...

larua
autor
2. jan 2025

@tundra peniaze naspäť vraj nebudú problém, zo servisu sa už vyjadrili, že v tomto prípade môžem zmluvu zrušiť a auto vrátiť a oni si to s pani doriešia

tundra
2. jan 2025

@larua to je super,len, aby to aj tak bolo...kolko si dala za auto?

larua
autor
2. jan 2025

@tundra 1 400, plus 140 gumy, malo to byť len také lacnejšie auto aby som sa naučila na ňom jazdiť, ale aj tak to zamrzí

tundra
2. jan 2025

@larua ja tiež pozeram niečo,co najlacnejsie do prace...predal som suzuki sx4,teraz jazdim na manzelkinom subaru🤗.
To by bola velka skoda,prist o tie prachy...

vorkola
4. jan 2025

No,ale jedno nechapem,ze preco jej exekutori,skor nez ho dala do bazaru auto nezobrali?. U nas sa toto stalo.prisli exekutori, pekne si auto sami otvorili .Pani este pred pozicanim ich penazi im musela dat kluce od jej auta,.Teda si spravili zalohu s jej autom vopred ,Ale to bolo pred asi 25 rokmi

larua
autor
Včera o 18:29

@vorkola z bazaru kontaktovali pani po tom čo sme sa to dozvedeli a pani tvrdí, že ona o žiadnej exekúcii nevie tak možno sa stihla zbaviť auta ešte predtým ako jej prišiel exekútor

tundra
Včera o 18:30

@larua nestihla,ked sa neda prepisat...