Auto je blokované a nedá sa odhlásiť

gabo0366
5. jan 2022

Dobrý , vie mi niekto poradiť , kúpil som 29 ročnú opel bez stk ek , majitel vravel že čaká 2 mesiace aby som opravil auto a urobil stk , auto som neoveril a nedávno som dozvedel že je blokované a nedá sa odhlásiť , majiel odišiel nemecku pracovat povedal že do konca roka bude doma a zaplatí cenu auta exekútorku aby odblokoval auto a potom odhlási ale od novembra neberie telefon a neodpovedá , hcem opýtať exekútor može zobrať auto , už rozmýšlam že auto rozpredám

daridari11
5. jan 2022

@gabo0366 Ak môžeš auto rozpredaj, lebo exekútor ho môže zobrať. Na druhej strane asi veľkú hodnotu nemá vzhľadom na jeho vek. Ale nech neprídeš o to, čo si zaplatil.

gabo0366
autor
5. jan 2022

@daridari11 je to opel calibra coupe 4x4 turbo 150 kw ale nie je povodnom stave 4x4 pohon už na aute namontované ťahá len predné koleso a aj motor vymenily teraz je na aute xe 110 kw 150le čipované 186le , na internete som čítal že exekútor len nové auto zoberie čo má cenu a predá ale staré auto len blokuje ale neviem to 100 percentne

pondelok01
5. jan 2022

@gabo0366 kolko to auto stalo?

gabo0366
autor
5. jan 2022

@pondelok01 600 eu ale už som na aute investoval 130 eu

gabo0366
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabo0366
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daridari11
6. jan 2022

@gabo0366 Auto vyzerá celkom zachovalo. Môže byť, že ho bude blokovať. Ja som mala raz podobnú situáciu. Kúpili sme s mužom auto, vtedy malo asi 7 rokov, bolo to cez inzerát, asi 40 km od miesta, kde bývame. S chlapíkom sme sa dohodli, hneď ho vyplatili, na mieste spísali zmluvu a dohodli sa na postupe, že on ho odhlási a ja si ho prihlásim.
Tak som išla na políciu prihlásiť a tam som zažila šok. Na auto je vraj exekúcia a nemôžu mi ho prihlásiť, kým to pôvodný majiteľ neodhlási. Volala som majiteľovi, ten sa najprv tváril, že o ničom nevie. Išiel teda na políciu vo svojom meste, išlo našťastie o nezaplatenú pokutu, nič veľké, no ale asi týždeň mi nedvíhal, vyhýbal sa kontaktu. Nebolo mi všetko jedno. Dopadlo to dobre, pokutu zaplatil, auto odblokovali a ja som si ho napokon prihlásila. Len už by som to zažiť nechcela.

mogaa
6. jan 2022

@gabo0366 nuž predať ho už nepredáš, ja by som ho niekde ponúkla na súčiastky aby sa ti vrátila aspom časť nákladov - vždy lepšie ako nemať ani peniaze ani auto

gabo0366
autor
6. jan 2022

@daridari11 ja myslým že majitel už nevybavý auto keby to hcel tak už mohol spraviť , každý tížden ju volám telefon neberie na správu nereaguje

daridari11
6. jan 2022

@gabo0366 Záleží v akej výške je exekúcia. No zrejme Ti zostáva jediné riešenie, ako neprísť o všetky peniaze a to rozpredať ho. Keby sa Ti aj nevrátila celá suma, aspoň niečo. Ty ho bez odbklokovania exekútorom nikdy neprihlásiš a neurobíš stk.

gabo0366
autor
6. jan 2022

@daridari11 suma je vele okolo 8000 eu , stk som bol ale tento mesiac mám vrátiť na opakovanú ale už neidem nemá význam , na stk pýtajú len čipové karty , veľké Tp mám pri sebe , majitel má zaplatiť len kúpnú predajnú cenu na účet 600 eu a potom exekútor odblokuje auto len neviem prečo to neurobý prečo je taký nezodpovedný , majitel bude mať problém lebo keď auto rozpredám dám do smeťi aj doklady auta a keď dostane pokutu za prepadnutú stk ek 330 eu mna uz nebude zaujímať može to vyriešiť ako hce a druhá vec povinné poistenie na aute musí každý rok zaplatiť teraz este zaplatené do marca

gabo0366
autor
6. jan 2022

@daridari11 už nikdy živote takto auto nekúpim lebo len ja mám stým problém , keď nabudúce kúpim auto naprv majitel odhlási namna s políciou a potom zaplatím , aj kamarát kúpil nedávno auto seat leon hcel prepísať ale auto je blokované ale on mal sťastie majiteľ ju vrátil peniaze

gabo0366
autor
6. jan 2022

@mogaa dneska som rozprával kamarátom on má také isté auto , zajtra príde pozrieť hce to kúpiť

daridari11
6. jan 2022

@gabo0366 Super, držím palce aby Ti predaj vyšiel.

gabo0366
autor
7. jan 2022

@daridari11 auto predané 😉

leangela
7. jan 2022

@gabo0366 no tak nakoniec to dopadlo dobre, aspon ze tak

daridari11
7. jan 2022

@gabo0366 super👍