Authenticator na prihlásenie do Sociálnej poisťovne

12. okt 2024

Ahojte, ste tu prosim niekto, kto by ste mi vedeli poradit?
V case, ked Socialna poistovna zaviedla zhruba pred tromi rokmi prihlasovanie na stranku do ich sluzieb cez heslo a overenie kodom cez authenticator, som si toto rozchodila cez qr code a normalne mi to fungovalo, kazdy mesiac som takto podavala vykaz. Ja blbec som si resetla mobil do vyrobnych nadstaveni a vobec som si neuvedomila, ze tam mam tuto appku a teraz to neviem rozchodit. Som technicky antitalent a blbec ☹. Viete mi niekto prosim poradit a naviest ma, ako to spojazdnim? Musim podat vykaz a som v koncoch☹ Dakujem

blancheporte
12. okt 2024

Nemôžeš počkať do pondelka? Referenti z registra vedia cez telefón pomôcť....naviesť ťa.

simca06022011
12. okt 2024

a mas tu aplikaciu uz nainstalovanu?

autor
12. okt 2024

@simca06022011 Ano mam

autor
12. okt 2024

@blancheporte Nie, bohuzial nemozem

simca06022011
12. okt 2024

no ja sice toto nepouzivam ale skusila by som ist na to ako na novu registraciu s tym, že heslá už máš... chod na stranku socpoist, daj prihlasit sa heslom, tam by malo zobrazit QR kod... ten s tou apkou nacitas? (Appku normalne spojazdnit,ako keby si isla prvykrat to robit (https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/plat... ---vid pristup s mobilom, ....) )

Ak ti toto nepojde, a nemas inu moznost prihlasenia priamo cez stranku - eid,... tak jedine cakat... alebo skus nejaku FB skupinu pre uctovnikov/mzdarov tam to zvyknu pouzivat a hadam sa s tym niekto uz stretol 🙂 Ja nemam teraz pristup k tomu, tak neviem pozriet ci sa to niekde zadava znova alebo ako...

autor
12. okt 2024

@simca06022011 Toto som presne skusila, zadala som prihlasovacie meno /SSN/ a heslo a vyhodilo mi hlasku, ze tento sposob bol zruseny ☹ Keby mi hodilo qr code, tak ho nasnimam mobilom, ale nic take ☹ Neviem sa vobec pohnut ☹

simca06022011
12. okt 2024

no tak vyhladala som si to na fb, ak nemas ten povodny qrkod z tej povodnej appky, tak bohuzail treba kontaktovat socialnu poistovnu

autor
12. okt 2024

@simca06022011 Tak to nemam ☹ Dakujem ti velmi pekne za ochotu, si zlata, vazim si tvoju pomoc ❤

dennissa16
12. okt 2024

Ja som si aplikáciu prenášala z mobilu do mobilu, ale cez qr kód, bez toho ti to asi nepôjde.

autor
12. okt 2024

@dennissa16 Ja som pred 3 rokmi vobec nevedela, ze si ho mam ulozit ☹ Moja chyba ☹

simca06022011
12. okt 2024

ked ides appku mazat, tak tam je moznost exportovat to.. :( no len to clovek nevie. Lepsie je mat aktivovany aj iny sposob prihlasenia, tak aj na to sa potom opytaj.. ak sa nieco stane, aby sa dalo prihlasit aj inak, ci cez grid, alebo op... aj-aj

zic
12. okt 2024

Ja sice nie som technicky antitalent, ale pamatam si, ze ked som menil mobily, tiez mi to neslo. Volal som na hotline a pani my ukazala nieco (nepamatam si presne co)... len si pamatam, ze som jej rovno povedal, ze to nie je intuitivne a mali by to zmenit... v style, ze som mal spravit dalsi krok, ale nedavalo to zmysel.. tak skus ako keby prihlasit odznova (ptvy krat). Urcite som nemal ulozeny qr kod a dostal som sa dalej len online (len ma musela navigovat ta pani)... ale ak si spominam, z jej strany nic nespravila, len ma musela odnavigovat...

simca06022011
12. okt 2024

@zic to jej nejde... je to v tom postupe na stranke.

zic
12. okt 2024

A cez obciansky ti to tiez nejde ako spominali vyssie? Cez eid?

zic
12. okt 2024

@simca06022011 len ja som uz mal pristup, len som menil telefony a nejak som to rozchodil "online"

mk1111111111
12. okt 2024

Viem, ze treba na stanke, ked sa uz prihlasujes, vlavo hore na liste stlacit niektoru kolonku a naskoci ten qr kod, ten sa musi hned naskenovat do tej appky autentifikatora. Ale neviem si spomenut ktora to bola. Tiez som musela na hotline volat. Inak je tam aj navod, skus pozriet

zic
12. okt 2024

Vpodstate radim - ak nema inu moznost - poklikat vsetko co sa da 🙂

autor
12. okt 2024

@zic Nejde mi to ani cez Slovensko v mobile, ked idem na stranke cez prihlasenie cez Eid, vypyta to kod, vygenerujem ho cez appku a ked ho zadam, vyhodi mi hlasku, ze neplatny kod. Uz som to spravila 3x a dalsi to uz skusat nejdem, aby som sa nezablokovala ☹

autor
12. okt 2024

@zic Idem teda este skusat poklikat vsetko, co sa da a hladat. Nechapem, preco to musia mat takto debilne zlozito ☹

maranco
12. okt 2024

Pokiaľ viem tak úradník musí zapnúť aby si sa mohla prihlásiť cez eID, je na to žiadosť
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...

autor
14. okt 2024

@maranco Dakujem, skusim o to poziadat a rozchodit to 🙂