Apostille a jeho vypísanie

laura44
14. mar 2013

prosim vas poradte mi ako mam vypisat apostille... a kolko potrebujem kopii...chcem apostilovat rodny list dietata...

cawes
14. mar 2013

@laura44 to si ale nevypisujes sama, to si musis nechat apostilovat na urade. Kopii zalezi kolko potrebujes tych rodnych listov

laura44
autor
14. mar 2013

@cawes ale ved ja musim poslat formu aj s rodnym listom...ja tam nemoze ist osobne, musim to riesit postou

cawes
14. mar 2013

@laura44 kam nemozes ist osobne? No ja ked som ziadala o slovensky rodny list, tak som ho musela nechat apostilovat povedali mi kde sa to robi, tam som isla ked mali otvaracie hodiny a na pockanie mi apostilovali svajciarsky rodny list ten som poslala k tlmocnikovi na preklad, potrvdila notarom preklad a poslala takto vsetko na ambasadu

mami.sk
14. mar 2013

@laura44 ja som vybavovala apostille pre sestru na sobášny list. išla som na s kópiou na obvodný úrad / kontakt mi dali na mestskom úrade, kde vystavili ten sobášny list/, zaplatila som poplatok / už sa presne nepamätám koľko to stálo/ a vypísala som žiadosť. Pani na úrade mi potom povedala kedy si mám preto prísť 😉
skús sa spýtať na obvodnom úrade tam Ti presne poradia kde máš zájsť 😉
koľko potrebuješ kópií musíš vedieť Ty 😉

mami.sk
14. mar 2013

a samozrejme som musela najprv dať urobiť úradný preklad toho sobášneho listu do angličtiny 😉

javi37
14. mar 2013

To Ti da bud peciatku alebo nalepku prislusny Obvodny urad podla matricneho uradu, ktory vydal rodny list. Apostille sq dava len na original nie starsi ako 6 mesiacov a plati sa po movom 10 €. Preklad az potom, lebo sucastou prekladu bude aj Apostille peciatka a okrem toho sa rodny list "znehodnoti", ked ho prekladatel zviaze s prekladom. V niekt. krajinach pytaju Apostille aj na preklad...treba sa informovat.

dejka77
14. mar 2013

Ako pozeram si v uk, tak o to sa ziada postou. Tu je stranka: http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/se... Mas to tam podrobne vysvetlene co im mas poslat. Stoji to £30, plus musis poslat obalku so znamkou aby ti to mohli poslat spat. Treba k tomu vytlacit formular, pisu sa tam zakladne udaje, mas to za 2 min. vyplnene. Posielaju to okamzite spat takze dlho necakas.

livuska1
15. mar 2013

ahoj.prosim ta to co si napisala som ja urobila uz davnejsie len nie som si ista s vypisanim tej formy.ziadaju tam meno ale cije mam napisat moje alebo dietata?ja som napisala do prvej kolonky dieta a potom do udajov na spetnu adresu som dala svoje meno myslis ze je to ok alebo vsade ma byt meno dietata?dakujem

jantula530
9. apr 2013

prosim vás pomôžte mi poradit. potrebujem aposttilovat doklad o rozvedeny potrebujem to k sobášu v turecku. musim to superlegalizovat a neviem ako mám postupovat kde mám ist kolko sa zato plati a ci sa dlho na to caká.. prosimmmm poradte mi ! dakujemmmmm

puklicqa
13. máj 2013

@livuska1 ahoj presne toto teraz riesim lebo neviem ci mam na formulare pisat maleho meno alebo svoje ako zakonneho zastupcu. ked si to takto vypisala uz ti prislo nieco naspat?

livuska1
13. máj 2013

@puklicqa do tej prvej kolonky som dala meno malého.a na return address svoje meno a bolo to ok

zuzicka322
Odpoveď bola odstránená
Zobraz