prosim vas poradte mi ako mam vypisat apostille... a kolko potrebujem kopii...chcem apostilovat rodny list dietata...
@laura44 kam nemozes ist osobne? No ja ked som ziadala o slovensky rodny list, tak som ho musela nechat apostilovat povedali mi kde sa to robi, tam som isla ked mali otvaracie hodiny a na pockanie mi apostilovali svajciarsky rodny list ten som poslala k tlmocnikovi na preklad, potrvdila notarom preklad a poslala takto vsetko na ambasadu
@laura44 ja som vybavovala apostille pre sestru na sobášny list. išla som na s kópiou na obvodný úrad / kontakt mi dali na mestskom úrade, kde vystavili ten sobášny list/, zaplatila som poplatok / už sa presne nepamätám koľko to stálo/ a vypísala som žiadosť. Pani na úrade mi potom povedala kedy si mám preto prísť 😉
skús sa spýtať na obvodnom úrade tam Ti presne poradia kde máš zájsť 😉
koľko potrebuješ kópií musíš vedieť Ty 😉
a samozrejme som musela najprv dať urobiť úradný preklad toho sobášneho listu do angličtiny 😉
To Ti da bud peciatku alebo nalepku prislusny Obvodny urad podla matricneho uradu, ktory vydal rodny list. Apostille sq dava len na original nie starsi ako 6 mesiacov a plati sa po movom 10 €. Preklad az potom, lebo sucastou prekladu bude aj Apostille peciatka a okrem toho sa rodny list "znehodnoti", ked ho prekladatel zviaze s prekladom. V niekt. krajinach pytaju Apostille aj na preklad...treba sa informovat.
Ako pozeram si v uk, tak o to sa ziada postou. Tu je stranka: http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/se... Mas to tam podrobne vysvetlene co im mas poslat. Stoji to £30, plus musis poslat obalku so znamkou aby ti to mohli poslat spat. Treba k tomu vytlacit formular, pisu sa tam zakladne udaje, mas to za 2 min. vyplnene. Posielaju to okamzite spat takze dlho necakas.
ahoj.prosim ta to co si napisala som ja urobila uz davnejsie len nie som si ista s vypisanim tej formy.ziadaju tam meno ale cije mam napisat moje alebo dietata?ja som napisala do prvej kolonky dieta a potom do udajov na spetnu adresu som dala svoje meno myslis ze je to ok alebo vsade ma byt meno dietata?dakujem
prosim vás pomôžte mi poradit. potrebujem aposttilovat doklad o rozvedeny potrebujem to k sobášu v turecku. musim to superlegalizovat a neviem ako mám postupovat kde mám ist kolko sa zato plati a ci sa dlho na to caká.. prosimmmm poradte mi ! dakujemmmmm
@laura44 to si ale nevypisujes sama, to si musis nechat apostilovat na urade. Kopii zalezi kolko potrebujes tych rodnych listov