Aliexpress a vyplatenie cla?

11silvia11
11. okt 2018

Ahojte,objednávam si z aliexpressu už dlho a vždy do 20 EUR tak raz za tri mesiace ,clo a DPH sa platí nad 22 EUR z činy a pred mesiacom som si objednala bundu za 18 EUR a prišiel mi papier z Cla že mám vyplatiť clo a DPH .Tak tomu nerozumiem,už sa Vám to stalo?

janinka007
11. okt 2018

@11silvia11 nemožu ti vyrúbiť DPH, pokial nevedia cenu tovaru a tú im musíš ty vydokladovať na základe dopisu, čo posielajú.

anulienkalenka
11. okt 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

nie je lepšie nakupovat z našich eshopov? Más vačšiu istotu toho čo ti prijde.

lubik87
11. okt 2018

@11silvia11 ty si to mala len zadržané na colnici lebo sa im nezdala hodnota tovaru s hodnotou na štítku..veľa krát napíše aj 1€ odosielateľ...teraz im pošleš fotokópiu objednávky obrázok s cenou screenshot od predajcu a screenshot výpisu z účtu s danou sumou.

lubik87
11. okt 2018

@anulienkalenka keď vieš nakupovať nikdy ti nepríde zlá vec ...a keď áno vrátia ti peniaze pričom na Slovensku ťa kopnu do zadku keď chces čo i len vymeniť tovar....a prečo si nekúpiť to isté ale o trištvrte lacnejšie ako vidím tu na množstve stránok....

11silvia11
autor
11. okt 2018

@lubik87 dakujem pekne 🙂

vikisukik
11. okt 2018

na niektorych fakturach byva napisane, ze clo bolo uz zaplatene, tak to aspon mne raz doslo, ked som si kabat objednavala

nikoletah
11. okt 2018

@anulienkalenka nase eshopy predavaju veci z aliexpress alebo z polska. Velmi malo eshopov je kde predavaju fakt kvalitne veci, ale tam treba aj zaplatit...

lubik87
11. okt 2018

@vikisukik ty si dostala faktúru z Aliexpressu 😱😱😱

monhla
11. okt 2018

Mne chceli vyrúbiť clo za vec, ktorá stála 2,60 eur 🙂 Poslala som printsceen objednávky a tovar mi prišiel domov bez cla.
Niekedy to colnica neodhadne a tak potrebujú nejaké "potvrdenie".
@anulienkalenka Naše e-shopy predávajú často tovar z ali, ibaže si dajú 2-3x vyššiu cenu.
Toť moja vlastná skúsenosť.

kathy93
11. okt 2018

Ja som si odtiaľ objednala aj mobil taký čo predávajú aj na Slovensku ibaže cena rozdielna telefón je super našťastie mi to nezadržali na colnici😃

11silvia11
autor
11. okt 2018

@monhla ak sa môžem spýtať poslala si im to elektronicky alebo ako?Dakujem

petka_3
11. okt 2018

Ja som im poslala screen s cenou tovaru, to im stačí. Tovar ti potom doručia. Ja som platila dph, keďže to bolo nad 22 €. Posielala som im to mailom.

matazirafa
11. okt 2018

@anulienkalenka naše eshopy maju 90% tovaru práve z AliExpress akurát s poriadnou prirážkou

11silvia11
autor
11. okt 2018

@petka_3 dakujem pomohla mi odpoved ,papier od nich mi prišiel domov k rodičom tak neviem presne čo tam je vsetko písané či mám ísť osobne alebo je tam mail,alebo sa to dá zistiť aj cez ich stránku?

alasea
11. okt 2018

Je novy zakon, podla ktoreho sa musia prejednat aj tovary s hodnotou do 22€, colny dlh bude 0€, ale colne vyhlasenie sa vystavit musi. Resp malo by sa 🙂 posli screenshot objednavky aj z bankingu kolko si platila a uvidis. Zalezi, ci ti to prislo cez postu alebo prepravnu spolocnost.

matazirafa
11. okt 2018

@11silvia11 nemala si k tomu tovaru aj postovne? Mne tak nauctovali clo za svadobne saty (neboli ale z AliExpress)

11silvia11
autor
11. okt 2018

@matazirafa práveže nemala

11silvia11
autor
11. okt 2018

@alasea dakujem🙂

petka_3
11. okt 2018

Na tom papieri bol kontakt, tam som poslala mail s údajmi. Stačilo im to tak.

alasea
11. okt 2018

@matazirafa clo sa vztahuje na hodnotu tovaru, nie prepravy atd, nauctovat ti mohli dph, ale ak boli saty do 150€ tak clo by si platit nemala.

matazirafa
11. okt 2018

@alasea no schvalne som si to pozrela lebo to uz bolo vyse 4 roky dozadu, saty stali 128.20 a s dopravou 179.69. A kurier pytal este doplatit clo 60e, skoro ma vieš čo.

zuzka3
11. okt 2018

@matazirafa
@alasea ma pravdu, clo to byt nemohlo. Ze si doplacala ok, ale urcite nie clo.

alasea
11. okt 2018

@matazirafa to nemohlo byt clo... clo na saty je 12% ked uz tak, jedine, ze ti vypocitali z celej sumy clo a este dph na to, vtedy by to vychadzalo. Ale spravne to nie je podla zakona... ale tak to uz je asi aj tak jedno teraz 🙂

matazirafa
11. okt 2018

@alasea ja neviem co to bolo kurier tvrdil že clo.. Kazdopadne ked som chcela ze by mi tie saty dal, tak som mu zaplatiť musela. A mate pravdu uz je to teraz jedno, aj tak ma vysli menej ako požičovňa.

hettinka
11. okt 2018

@anulienkalenka no veru nie je lepšie, na 99% našich e-shopov ponúkajú predražené veci z e-bay., ali a spoirtsdirect a tiež sa načakáš, kým to príde. A potom príde bez faktúry ...

liz_lemon
11. okt 2018

@11silvia11 ty si musis uvedomit, ze colnici vyberaju na kontrolu zasielky nahodne, takze sa ti moze stat, ze ti zadrzia vec za par centov, a kludne nechaju prejst vec za 100 E, je to len o nahode a stasti

janinka007
12. okt 2018

@matazirafa bolo to dph+clo, pretože to bolo viac ako 150€, tovar+doprava, takže to bolo úplne v poriadku.

11silvia11
autor
14. okt 2018

@petka_3 dakujem🙂keď im to vydokladujem potom už nebudem platiť tie poplatky ?

petka_3
14. okt 2018

Zrejme nebudeš musieť.

majkast
15. máj 2020

Ahojte chcem sa spytat ked moj chlapcek nosi velkost triciek 98 a 104 mam mu objednat podla cislovania z aliexpresu 3T ? poradte mamicky co mate deticky co nosia tieto cisla ci velkost 3T vam sedela. Dakujem.