Aký vysoký trest hrozí pri autonehode pod vplyvom drog?

4. apr 2022

Ahojte. Píšem anonym, nakoľko ma tu pozná veľa mamičiek. Priateľ mojej sestry, nie príliš obľúbený v našej rodine, nakoľko má dvojročnú podmienku za prečin nebezpečného vyhrážania sa mal teraz cez víkend autonehodu. V aute bol sám škody sú síce na majetku ale zistilo sa čo nás všetkých prekvapilo že bol pod vplyvom drog. Viete niekto poradiť aký vysoký trest môže dostať? Ďakujem.

sasa1310
4. apr 2022

nový trest + zbytok toho starého

hipuska
4. apr 2022

Podľa mňa 2 až 5 rokov. Tá podmienka je za niečo iné, takže to tiež asi bude hrať rolu. Ale, kľudne to môže byť aj inak, nakoľko to závisí od veľa faktorov.

pribinak
4. apr 2022

Všetko zle je na niečo dobre, snáď tato udalosť otvorí sestre oci. Trest nebude len pár mesiacov lebo mu spočítajú nový test a aj podmienku

deti95060810
4. apr 2022

ak nikomu sa nič v podstate nestalo tak veľa nedostane...
Minulý týždeň bol medializovaný prípad štátneho tajomníka Zelenaya ? ktorí spolu s manželkou zahynuli pri dopr. nehode, ktorú spôsobil nadrogovaný vodič... Nadrogovaný vodič dostal za smrť 2 ľudí 8 rokov... sa mi zdalo aj málo....
Takže tvoj švagor asi dostane pár mesiacov plus podmienku ...

aliaray1
4. apr 2022

Ahoj, zial mame malo info. O tom aky druh a vysku trestu dostane bude zavisiet od viacerych faktorov.

Samozrejme oba TC povahou uplne ine.

Tento TC sa bude posudzovat samostatne a jedna vec je rozpatie trestnej sadzby v zakone, ta konkretna sa odvija napr. Od osoby pachatela, ci bol za podobne uz kedysi odsudeny, pritazujucich, polahcujucich okolnosti, ci ostal na mieste cinu, aku skodu sposobil, kto je poskodeny....juj moc je toho a tazko takto konkretizovat. Samozrejme tu zavisi aj ako to posudi sudca a co na to prokurator, jeho obhajoba...

Bolo by fajn, keby mal advokata. A zavisi aj ci bol v case spachania pricetny...

brembo
4. apr 2022

Podmienku ktorú mal si automaticky odsedí celú. Neviem koĺko dostal,ale nebezpečné vyhrážanie je od 2 rokov+sa mu automaticky priráta i nový trest,nakoľko bol už odsúdený. Keď je to jeho 3 trestný čin,dostáva výsku trestu v hornej sadzbe. Za drogy bez zranení inych osôb do 2 rokov.

sszuzu8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz