Aký je postup pri darovaní auta?

ivana531
18. júl 2020

Dobrý večer potrebujem poradiť ako postupovať. Sestra ktorá žije v Rakúsku využívala moje auto ktoré som jej nechala. V Rakúsku si ho prihlásila na seba už má aj ŠPZ ký. Aký je postup co potrebujem predložiť na dopravnom inspektorate. SK značky mam STK a EK skončili v apríli. Sestra urobila STK a EK v rakúsku teraz keďže auto prihlasovala tam. Co je lepšie, spísať darovacia zmluvu alebo kúp o predajňu. Sestra sa na Slovensko nedostaví tak dúfam ze nebude potrebná pri ohlásení na polícii.

ivana531
autor
20. júl 2020

@majkeel super ďakujem 🙏☺️

ivana531
autor
20. júl 2020

@majkeel ešte sa opýtam nebude problém ze auto už je prihlásené v rakúsku a tu nieje odhlásenie?

majkeel
20. júl 2020

@ivana531 nemal by byt 1.evidencie nie su prepojene 2.pri odhlaske nemusi byt auto pritomne, pri prihlaske ano

ivana531
autor
20. júl 2020

@majkeel veľmi pekne dakujem

prispievatel
25. aug 2020

Keby náhodou niekto hľadal také info tak napíšem ako je to na slovensku, jelikož ja som minulý týždeň riešil darované auto. Nepýtali vôbec kúpnopredajnú ani darovaciu zmluvu. Stačilo prísť starý majiteľ a nový majiteľ na okres s občianskymi a na počkanie prepísali. ŠPZ sa nemenilo, takže ak vám daruje auto nejaký sused či kolega z blízka, tak urobíte len toto. Za 20 minút sme boli vybavení aj s čakaním. Žiadne žiadosti, nič sa nevypĺňa. On odovzdal techničáky I a II. Ja som mal nachystanú PZP zmluvu, na počkanie som dostal nový techničák II a z neho sa spravila fotokópia, na základe ktorej on odhlásil PZP.

ivana531
autor
27. aug 2020

@prispievatel ďakujem za info. Už sme to vybavili úplne hladko bez problémov ☺️🙏

prispievatel
1. sep 2020

Ale zíde sa to pre ostatných keby niečo. Google sem zvykne hodiť ľudí.