22 .mája 2020 mi končí rodic.dovolenka a zamestvatel sa chystá mi dat výpoveď . Aku formu výpovede mi môže dať aby som dostala odstupné a dostala zároveň podporu na úrade práce? A ku ktorému dňu treba dať výpoveď? Ak mi ponúkne aby som dala ja dohodou ?
Babulky ja mam otazku, som na rodicovskom ktory mi bude koncit 7.7.2020 a k 1.7.mi zamestnavatel dava vypoved, chcem sa opytat, ci sa na urada prace hlasit az po 7.7. A este jedna otazka, ak je teraz este predlzovany, plateny rodicovsky koli covidu, pytala som sa na urade, ze do kedy budeme poberat, bolo mi povedane, ze este aj v auguste dostanem rodicovsky, ze zatial do augusta dali moznost cerpat rodicovsky koli krize pandemickej, a, ze auguste budu vyzyvat uradnicky, no mne sa jedna o tu podporu, ci sa zahlasit az po ukonceni krizy na evidenciu nezamestnanych, ci ako postupovat, lebo mi uradnicka povedala, ze sa mam evidovat a, ze to neovplyvnuje rodicovsky, no ak sa zaevidujem, automaticky mi vyrataju kolko budem dostavat a nemozem predsa poberat dva prispevky od statu, clovek si mysli, ze vam na urade poradia a ja som z toho cela este viac domotana, este povedala, ze radsej sa evidovat, lebo aby som potom neplatila nieco do zdravotnej atd, ale ak plati koli situacii predlzenie rodicovskeho, tak som vlastne stale chranena a stat za mna odvadza, ci ako?
@l1978 Ak si nemala iny zdaniteľny príjem za posledné dva roky a necerpala si dovolenku po MD pred RD tak ukončenie PP dohodou k 25.5.s uvedenim odstupného=max.podpora