Vie mi niekto poradit aku budem mat vysku PN ked som zivnostnik s minimalnymi odvodmi?
Ak ti vznikla povinnosť platiť tento rok tak PN bude 11.01e na deň od 4 dňa PN, prvé 3 dní je to asi tak polovica z tej sumy....ak si platila odvody už minulý rok tak sa bude rátať z minuloročného VZ...bude o pár eur nižšia
otazne je, ci stoja za to potom tie papierovacky - odhlasit/prihlasit/znizit/zapocitat .. ja som nebol na PNke 20 rokov prave koli tomu, ze prijem nic moc, ale administrativa vacsia.
@zalka dakujem, vidim ze sa vyznas mozem sa spytat, tento rok vlastne nemam povinnost platit minuly som nemala taky prijem. Momentalne som TPP ale zmluva mi konci o mesiac a hned potom ist na PN. Cize ak nebudem matt aktivne poistenie. Bude tam platit ochranna lehota 7 dni? A PN sa mi bude pocitat z tohoto TPP, alebo zo szco minuli rok? Dakujem! Ten TPP bude trvat 3 mesiace.
Áno PN budeš zo zamestnania z OL...ale pri tak krátkom zamestnaní začni PN skôr v posledný deň po ak budeš mať problémy zdravotné
@egonsk ak máš zamestnanie a si SZČO a platíš ako SZČO odvody...a náhodou by si bol PN tak potom treba žiadať o 2 PN...dostaneš z oboch poistení...a ďalej to značí že nemusíš platiť odvody zo a SP zo živnosťi ak si PN aj z toho poistenia...ak by si si nedal vypísať 2x PN tak by SP preverovala prečo z iného poistenia nemáš vypísanu PN
@zalka aj ked zamestnanie trvalo iba tak kratko? 3 mesiace?
Áno aj vtedy
Ahoj, tiež som SZČO a zisťovala som si to cca pred dvomi rokmi...vtedy to bolo 5 e na deň, po 14 dňoch PN sa tá čiastka zvyšovala, už si ale nepamätám na koľko. Dá sa to zistiť na soc.poistovni