Dobrý deň,
prosím Vás neviete kolko je podpora ak mam odrobeny len 1 rok? Kedze sa 3-rocna materska do toho nerata. Dakujem
@katka3588 ty si aktuálne zamestnana??
@klarissa25 som od minuleho roka cize rok som zamestnana, predtym 3 roky rodicak a predtym vypoved.
@katka3588 jaj no tak nemas narok na podporu
Ďakujem pekne za odpovede. Takze si najdem.pracu, lebo za zivotne minimum co davaju teda doma nemozem byt 😏
Este nez zavolam na urad prace a informujem sa, mozno mi budete vediet poradit 🙂 chcem sa nahlasit na urad prace kedze mam len 1 rok odrobene asi dostanem len minimum co ani neviem kolko je 🤷♀️ mozem si aj na dcerku uplatnit nejaky prispevok? Kedze som slobodna matka ? A ďalšia vec dostala som ponuku pracocat na mandatnu zmluvu, no neviem ci pri poberani davky mozem robit takuto cinnost. Dakujem pekne za vase skusennosti alebo rady ak ste na tom boli tak ako ja. 🤗
@katka3588 ale ty nedostanes ziadnu podporu ked budes na urade prace... Nemas narok,
@katka3588 ešte ma napadla SOS dávka, ale tá je len ak nemáš žiaden príjem a vypláca sa len teraz počas pandémie. A pred tým odpracovaným rokom bolo čo? Ak máš možnosť ísť pracovať, tak ako samoživiteľka neváhaj ani minútu. Keď skončí to vyplácanie pandemických príspekov, tak pri tej armáde nezamestaných matiek po rodičáku bude omnoho horšie sa zamestnať.
@klarissa25 ale ved nejake minimum musis dostat za co si kupim rohlik? To je chore toto.
narok mat nebudes, nakolko podmienka na narok je min. 730 dni poistenia nezamestnanosti