Dobry den ,chcem zmenit synovi priezvisko,ktore ma po otcovi. Po narodeni syna sme planovali svadbu,potom sa nic nedialo. Nezijeme spolu, planovali sme aj byvanie ,ze si postavime dom. Vsetko sa zacalo vybavovat a nakoniec oznamil ze to bude len jeho dom. Je to klamar ,vsetko len predstieral. Mozete mi pozadit ako mozem postupovat prosim? Dakujem
On s tym suhlasit urcite nebude. Maly bude mat uz rok.Robi v Cechach sem chodi na par dni. Doteraz to bolo tak ze ked prisiel z prace tak sme isli k nemu ,vsetko bolo dobre . Ale pretvaroval sa.Ja som vazne dufala ze to mysli vazne . ale ked je v praci nic ho nezaujima ani sa neozve a ked sa aj ozve tak mi rozprava ze on tam robi, ze nema cas ze je unaveny a na mna ze nic nerobim ze si vsetko vymyslam. Ja uz dalej nemozem cakat ci sa nieco zmeni. Ublizuje mi velmi.
Bez súhlasu otca to nepoôjde, teraz to riešim súdne, súd musí vydaj súhlas na zmenu priezviska, ale je to boj na dlhú trať,zrovna včera som mala kvôli tomu súd a je odročený, a ver mi to mám vážnejšie dôvody na zmenu priezviska syna ako to, že by s nami neplánoval budúcnosť...
@ivanava21 To je jedno ci si nanho nahnevana, ze sa "pretvaroval", a ze je teraz ako hovoris "klamar". Je otec? Je. Tak, na zmenu priezviska poterbujes suhlas. V pripade, ze by s dietatom nemal ziadny kontakt dlhodobo (ale nie tak, ze ty branis, ale tak, ze sa ani sam nezaujima) existuje sanca, ze by sud zmenil priezvisko aj bez jeho suhlasu. Nechapem ale preco by sa priezvisko muselo zmenit... Ked je on otec, a o maleho sa stara, tak uz ani carodejnym prutikom nevymazes otca.
Dobre dakujem .este nad tym pouvazujem.
@ivanava21 ak otec esuhlasi, da sa jeho suhlas nahradit sudnym rozhodnutim. V rodine sme to teraz riesili, mali jedno pojednavanie a dostali suhlas.
@lesanka845 dakujem za radu . este sa s nim porozpravam a uvidim.
Ahoj, v prvom rade musiš mat pisomný suhlas biologickeho otca,že možeš synovi priezvisko zmenit.