Ahojte mamicky som slobodna mamicka.mali syncek ma pruezvisko po otcovi.Je tu nejaka mamka ktora to riesila-sudne a cez dohodu teda otec siel svami na masty urad? musi sa vzdat otcovstva alebo je dalej na rodnom liste a plati vyzivne? dakujem pekne za odpovede
ze "masty" urad, dobry preklep 😀 ale teraz vazne 🙂 staci, ked otec pred notarom podpise suhlas o zmene priezviska (nie som si ista, ale mozno staci aj osobne na matrike, ked to podpise)...netreba ani sud...a otcovske prava mu ostavaju rovnake, aj v rodnom liste ostava zapisany ako otec 😉
moj nazor je, ze otec musi suhlasit so zmenou priezviska. to po prve. je rozdiel len zmena priezviska a je rozdiel vymaz otca z rodneho listu a zbavenie otcovstva. toto by som na tvojom mieste nerobila, pretoze ked nebude otcovstvo, bude len na jeho dobrej voli, ci ti bude platit alebo nie, podla zakona nebude povinny... a ak sa jedna cisto len o zmenu priezviska a on nesuhlasi, netusim, ci to ide alebo nejde sudnou cestou, snad poradi niekto iny...