Rodičovský príspevok mi končí 14.4.2022 čiže 15.4.2022 by som mala nastúpiť neviem ako ďalej mám 25,5 dňa starej dovolenky robila som pred materskou 2 roky niekde som počula že mám ísť len na 1den na dovolenku niekde musia byť vraj 3dni a jedna mi povedala že si ju mám vyčerpať celú a potom ísť na podporu poprosím neviete ako to je ďakujem za každú radu do práce som posielala aj doporučene že kedy končím a nastupujem aby vedeli ale momentálne moje miesto je obsadené lebo nám zrušili predajňu takže ako ďalej ďakujem
@alenah31 Takže musím čerpať aspoň jeden deň ale ešte počas rodicaku lebo mne ešte povedali vyčerpajú celú 25dni a daj výpoveď to je blbosť že
@jakubko168 to nerob to je blbosť treba sa s nimi dohodnúť že jeden deň i a odrobiť alebo čerpať lekára, dovolenku a zvyšok preplatiť. Inak ti to nevijde teda ak nezarába nadštandardne
@jakubko168 spytajte sa aj tu v skupinke
https://www.modrykonik.sk/group/2172/
staci vybrat 1-2dni dovolenky, ostatnu si dat preplatit, ak s tym bude zamestnavatel suhlasit .....a potom by ste mali mat narok na max.podporu
tam hore v tej skupinke je pripnuty prispevok o vypocte, pozrite😉
@jakubko168 treba ísť do práce a opýtať sa či sú ochotní sa na ukončení PP dohodnúť. Len tak vieš získať max. podporu - že dosiahneš podpísanie Dohody o ukončení PP (keďže tvoje miesto zaniklo máš nárok aj na odstupné - vypláca sa aj v prípade dohody) Ak áno - ukonči RD o deň skôr - k 13.4.2022 (neboj o RP neprídeš, vyplatia ho celý) a 14.4.2022 čerpaj dovolenku (alebo ho odrob, to je jedno) - zároveň v ten deň ukonči PP. Dôležité je, že ti 14.4.2022 tým čerpaním dovolenky obnovia (aktivujú) poistenie a ty získaš nový vymeriavací základ pre výpočet podpory. Keďže ti zároveň ku koncu PP vyplatia aj nevyčerpanú dovolenku + odstupné = získaš max. základ pre výpočet podpory.
Pokiaľ s dohodu nebudú súhlasiť - tak či tak zrejme ukončia PP pre zrušené miesto (hoci najskôr sú povinní ti ponúknuť iné ak majú kde), no plynie ti výpovedná lehota (ak nemáš kde prácu vykonávať vlastne ostávať doma s nárokom na mzdu) tu ale max. podporu ťažko získaš - im vlastne môže byť jedno ako PP skončíš - keďže tak či tak tam končíš. Ak im rozumne povieš prečo to tak chceš - nemyslím si, že budú mať problém s tvojou dohodu nesúhlasiť.