Ako získať maximálnu podporu po skončení RD?

ivana6688
9. máj 2022

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť ohľadom toho ako získať maximálnu podporu v nezamestnanosti? Momentálne som na RD, pred nástupom na MD som sa zamestnala u nového zamestnávateľa aby som mala maximálnu MD, stále som vedená ako zamestnanec, pred nástupom na MD som u neho vyčerpala aj všetku dovolenku, keď mu skončí RD chcem ukončiť pracovný pomer a ísť poberať podporu, pričom aj predtým som bola zamestnaná a mam nárok, ale chcem sa spýtať ako by som v mojom prípade dosiahla max. Podporu v nezamestnanosti? Ci stačí len to keď som u neho bola zamestnaná s max. Vymeriavacím denným základom? Ďakujem za rady

saxana000
9. máj 2022

Ako dlho si bola zamestnana ak mas narok na odstupne malo by to vyjst.skoda tej uz vybratej dovolenky idealne aby to vyslo je po skonceni RD vybrat jeden-dva dni dovolenky a potom skoncit pracovny pomer.

ivana6688
autor
9. máj 2022

@saxana000 no dovolenku som celú vyčerpala, v tej firme som sa zamestnala preto aby som mala maximálnu MD čiže niakych 93 dní a potom som išla na PN a z PN na MD, a keby som u zamestnávateľa odpracovala aspoň jeden deň normálne v práci s tou mojou vysokou mzdou a potom až ukončila pomer dohodou? Vtedy by nevznikla max. Podpora?

saxana000
9. máj 2022

No ak si si platila maximalne odvody a vysla ti maximalna materska logicky mi z toho vychadza ze by ti mala vyjst aj maximalna podpora.ale na toto tu bola evitamm
Pockaj co ti baby este napisu.

ivana6688
autor
9. máj 2022

@saxana000 áno poberala som max. Materskú, preto neviem ako urobiť aby som aj podporu získala, lebo dofcu už nemám

shandy137
9. máj 2022

Pripnem sa ak mozem, detto ma to caka v auguste. RD mi konci k 5.8. a tiez mam dilemu ci a kolko treba odpravovat pred prihlasenim na urad prace, aby mi vysla max podpora? Do uvahy prichadza kvoli zdravot problemom ist na PN, tiez prosim o radu, ako cestou sa vybrat, vopred dakujem