Ako žiadať o väčší byt?

26. nov 2021

Ahojte mám od mesta byt ale keďže je to garsónka chcem požiadať o väčší byt. Problém je však že mesto dá 2 izbový iba človeku čo ma zdravotne problémy. Ja mám zdravotne problémy tie že chodim do prace a z prace a mala by som chodiť von ale som po prekonaní covidu a mám stále zápaly priedušiek atd. A staci aby na mna niekto kachol alebo zakaslal a hneď mám strašný kašeľ a nádchu a vkuse mám atb. A keď sa konečne z toho dostanem zas niekto na mna zakasle a zas to iste. Takto keby mám väčší byt si mozem posedieť na čerstvom vzduchu mám kde skladovať lieky….. máte niekto skúsenosti ako to formulovať aby mi ho pridelili?

jana005
26. nov 2021

Prosím ťa, toto nie sú zdravotné problémy. Toto im určite nepíš,veď ťa vysmeju. Naozaj
A bývaš v garsónke sama?
Ak áno,určite ti stačí a dvojizbový byt nechaj pre rodinu s deťmi

loginexistuje
26. nov 2021

akurat sa strapnis

pimpa12
26. nov 2021

Bohužiaľ asi neexistuje spôsob ako toto sformulovať aby ti pridelili väčší byt.

zuzanka.zuzu
26. nov 2021

mne by na kašlanie pomohlo more... niekto kto preplatí dubaj alebo maledivy? hláste sa

autor
26. nov 2021

Pani na meste mi hovorila že pridelia byt len zdravotne znevýhodnením čo ja som keďže mám aj ZŤP a mám aj invalidný. Mne tá garsónka nestačí keďže lieky + potraviny nemám kde skladovať

lintu
26. nov 2021

Tak nabudúce začni tým, že si ZŤP a nie, že máš problémy po korone. To je totiž naozaj blbý dôvod na väčší byt.

autor
26. nov 2021

@lintu nenapadlo ma to. Ja len neviem ako to formulovať doktorka mi povedala že jej musím presne povedať čo chcem a ona mi to vystaví a ja teraz neviem

jana005
26. nov 2021

Ešte si neodpovedala,či bývaš sama. Očividne áno.
Tak buď rada, že máš od mesta aspoň garsónku.
Čo by iní za to dali.
A nie hneď chceš dvojizbový byt,lebo nemáš kde skladovať lieky.
Mne sa vidí,že tu už raz podobná téma bola,dokonca si tam aj fotila krabice od liekov alebo niečo také

kamila58
26. nov 2021

Akože nehnevaj sa, ale naozaj? Kvôli liekom a potravinám väčší byť? Žasnem..

amelie2017
26. nov 2021

@kamila58 ako ja tiez rozmyslam, mam sice obrovsky byt, ale potraviny a lieky mam v chladnicke a v 2 skrinkach v linke. Lieky v kupelni pre 4 ludi. Do garzonky by sa mi to vsetko v pohode zmestilo.

amelie2017
26. nov 2021

A autorka, posediet si na cerstvom vzduchu mozes aj v garzonke, staci ju pravidelne vetrat.

miadi
26. nov 2021

Kebyze mas aspon partnera ktory na teba v tej garzonke kašle ze potrebujes byt v druhej izbe 🤣akoze doslova a do pismena kasle.. ale ze ty chces izbu na lieky . Je vtipne. Asi mas kopec raroh ked mas pocit ze nemas miesto na lieky . Skor si zisti ci mas narok na nejaku kupelnu liecbu alebo pobyt v tatrach v plucnom liecebnom dome. Tam budes mat cerstvy vzduch. Jedine vonku nie v extra izbe. Ak si sama tak garzonka by ti mala stacit na lieky aj potraviny . Ale tak skusit poziadat mozes len to nejak rozumne obhajit z tvojho opisu mission impossible.

sasa1310
26. nov 2021

keď nemáš kde dať lieky, tak si buď v byte poriadne uprac alebo zájdi do banky a kúp si väčší byt a neotravuj a neber nádej tým ľuďom, ktorí majú ozajstné problémy a sú vďační za akúkoľvek strechu nad hlavou od mesta.

moonlight1210
26. nov 2021

@jana005 presne ten problem, ze nema kde si dat lieky, lebo ma garsonku, mi pripomenul, ze toto tu uz kedysi ktosi riesil. Ze kvoli liekom chce dostat vacsi byt.

Len mi to pride, ze toto ako dovod na vacsi byt nestaci. Mozno tak posun z garsonky na jednoizbovy. To by uz malo stacit, aby mala jednu skrinu cisto na lieky - co su, ak si dobre spominam, nejake specialne potraviny, ktore moze jedine jest, alebo take daco.

autor
26. nov 2021

Neviem preco hned utocite byt si platim poctivo nacas. A bohuzial banka mi na vlastny byt neda. Byvam v nom uz 4 roky je cisty nezniceny co ocenili aj na meste. Mala som moznost vydiet ako rodiny s detmi donicili byty a pani na meste mi rovno povedala, ze skoda ze sa nevedia starat tak o ten byt ako ja. Navyse povedala ze keby mohli tiez tie byty rodinam nedaju lebo po 4 rokoch sa im vracaju byty v dezolatnom stave ale zakon nepusti.

autor
26. nov 2021

Ja som tu lieky ziadne nefotila. A tiez mi kazdy vravel ze byt nedostanem. Ja som ziadala o 2 izbovy od zaciatku ale dali mi garzonku a ta pani mi povedala, ze aj olutovali to rozhodnutie lebo ze aspon jeden byt ny vyzeral normalne miesto toho maju skoro polku bytov znicenu

moonlight1210
26. nov 2021

To by si potom mala teda skontaktovat tu druhu zenu, co ma podobny problem, ak si to tu uz raz neriesila ty.
Mozno si vzajomne poradite, alebo aspon porozumiete.

stanulienkat
26. nov 2021

Bože veď priemerný človek s priemerným platom nemá ani na to, aby si kúpil tú garzónku. A tebe sa nepáči.

0silvia0
26. nov 2021

panie na meste ta poznaju, my ta nepozname. Cize idealne bude, ked to budes riesit s vasim mestskym uradom. Nemame ti co poradit, nepozname tvoju situaciu, ani tvoju situaciu s liekmi, bezny clovek par krabiciek liekov schova do zasuvky, cize nevieme ake kvanta liekov uzivas🤷‍♀️

lucka_ke
26. nov 2021

nechápem tú vetu, že kebyže máš väčší byt môžeš si posedieť na čerstvom vzduchu, prosím vysvetli (a lieky mám pre 3 ľudí v jednej malej krabici)

martinkatinka
26. nov 2021

Toto vobec nie je kriterium na pridelenie vacsieho bytu. Ak si sama, nepridelia ti vacsi byt. Jednoducho vacsie mestske byty su iba pre rodiny s detmi. Jedine, ze by si doniesla potvrdenie, ze si tehotna.
Pani z mestskeho bola u teba v byte? Ked vie ako sa staras? Bola aj v inych bytoch, ked vie, v akom su stave?
Byt na cerstvom vzduchu, to mas praveze dobre, ze mas garsonku. Cim mensi byt, tym vacsia motivacia nesediet stale medzi 4 stenami 😉
Neviem odkial si, ale pisem z vlastnej skusenosti, byvam v mestskom byte 8 rokov.

vanda323
26. nov 2021

Ahoj, podľa mňa ak žiješ sama garzonka ti úplne musí stačiť! A na lieky si vyprac jednu policu! A väčší byt dopraj rodinám s deťmi

kvetinka75
26. nov 2021

my sme kedysi bývali traja v 1 izbovom a mali sme kde skladovať všetko. To koľko máš tých liekov? To fakt lieky a potraviny pre seba ti tam nevojdu? Neviem si predstaviť ako to zvládajú takí čo sú dvaja v garzonke. Čoby dala moja dcéra za tú garzonku. Tiež je ZŤP, nemá prácu a nikoho nezaujíma či má alebo nemá kde bývať a ako sa jej žije.

zuzanka.zuzu
26. nov 2021

@jana005 jasne ze to je ta svihnuta s krabicami od "liekov"... vtedy tusim pisala ze na rakovinu? ci nieco take. a baby potom nasli ze to je nutridrink na travenie ci co to bolo 🙈

ivkazba
26. nov 2021

Mám známu, takmer 10 rokov žili v 1-izbovom byte dvaja dospelí s 3 deťmi. Tak kto uverí, že jedna osoba sa nezmestí do garzónky. Aj keby si denne užívala 100 ks piluliek, tak sa tam zmestíš. A že sú pani z úradu k tebe milé a čo to ti porozprávajú... možno len chcú mať od teba pokoj, čo sa zrejme až tak nečudujem, lebo evidentne si trošku mimo reality. Mladí ľudia sa zadlžujú na celý život aby mali kde bývať a tebe sa máli malý mestský byt.

jaskolka
26. nov 2021

Reálne keď žiješ sama, neviem si predstaviť, že ti dajú 2 izbak, lebo "nemáš kde dat potraviny a lieky" A 4 členná rodina pôjde do garzonky? A oni kde dajú potraviny? Neviem, ale to kupuješ 100 kíl múky, cukru, soli, strukovín, 10 kartónov mlieka, že nemáš to kam dat? A máš domácu lekáreň s 10000 liekmi?
Lebo neuraz sa, ale tvoje dôvody sú také hlúpe, že keby skutočne mi prišiel taky človek na úrad a uviedol "dajte mi 2 izbový byt, lebo nemám miesto na potraviny a lieky a nemám so kde posedieť na vzduchu" tak ho rovno vysmejem.
A tiež mi sa zdá, že už tu taka téma bola, a minimálne s všetky ti písali, že nechoď sa dobrovoľne strapnit. Lebo možno tie tety to "milo" povedia, ale v duchu si myslia "co to za blázna"

jana005
26. nov 2021

@zuzanka.zuzu neviem ako bola chorá,to som už potom nezachytila,len viem,že fotila krabice od liekov.
Naši si v 1izbovom byte a tiež majú plno krabíc od nutridrinkov. Sú položené na zemi,lebo tiež nemajú miesto. Ale určite nežiadajú o väčší byt, ani by im ho nikto nedal a na väčší nemajú,aby si kúpili

prvosienka88
26. nov 2021

Nech sa na mňa nikto nehnevá ale my sme v garzonke bývali dvaja s dvoma psami (jazvečík a staford) a v pohode sme sa zmestili 🙄

sante81
26. nov 2021

My žijeme 3 v jednoizbaku bez balkóna, mám naň na 30rokov hypotéku a ďakujem Bohu 🙏 za domov, že sa mám denne kam vrátiť. Trochu tej vďačnosti by som odporúčala aj tebe 🤦🤦🤦🤦

arabeska
26. nov 2021

Bývali sme v 2 garzónke 5. Nebolo to síce dobré,ale dalo sa to vydržať. Neviem si predstaviť, že jednej osobe/ teda ak bývaš sama/ nestačí garzonka. Poznám dosť ľudí čo v garzónke žijú a nik nemá problém ani skladovať potraviny,oblečenie a tobôž lieky. Ak máš veľa vecí, tak to zredukuj, pripadne investuj do rolldoru tam sa zmestí naozaj veľa.
Ale toto proste není dôvod na väčší mestský byt.
Ešte máš možnosť ísť buď do vlastného alebo podnájmu,tam si môžeš veľkosť vyberať