AKo vybaviť zákaz styku otca s deťmi?

star1
10. mar 2020

Ahojte prosím vás viete mi poradiť co musí splnat keď chcem aby sa deti nestretavali s otcom ? Súdne su zverené do mojej starostlivosti s tým ze stretávanie nieje priamo určené je len na dohode mňa a otca . On o deti veľký záujem neprejavuje. Za rok ich vezme 4x von to je všetko . Výživné platí 20e dokopy to uz riešim s exekútorom. No ide o to ze otec je feťák a viem ze aj dosť pije . Bojím sa mu deti dávať . Naposledy keď ich vzal von tak ich viezol autom bez sedačiek nepriputane dole strmým svahom . Odvtedy som mu už deti nedala. Jeho priateľka moje deti uráža kadejako nadáva m im do čiernych za to ze ja som rómka . Tie chudence ani nevedia o com točí u nás také slová nepouzivame ale ked mi to dcéra povedala ostala som v šoku. A samozrejme ze ta jeho priateľka ani nechce aby ku nim chodili. Čo samozrejme ani ja nechcem a to už od začiatku som bola proti len furt sa mi vyhrážal ich otec ze to dá na súd ze mu branim sa vídať s deťmi. . Myslíte ze na súde by mi prešli tieto dôvody a dali mu zákaz? .
Nechcem aby sa stretávali a ešte je k tomu X krát súdne trestaný. Nezijeme spolu uz skoro 4ty rok . Ďakujem za odpovede

star1
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
10. mar 2020

@star1 zákaz styku s otcom to nieje vôbec jednoduché, nepodarilo sa to ani pri násilníkoch ktorí dokázateľne mlatili ženu aj deti.
Co môžeš dosiahnuť je stretávanie pod tvojim dohľadom, ale musíš mat dôkazy že ich ohrozuje

star1
autor
10. mar 2020

@lujza123 ano ved to ze je to tazko ....a co prípade ze mu ich nedám vôbec ? Bez žiadnych papierov? môžem byť nejak stíhaná alebo ?

maciatkolulu
10. mar 2020

@star1 dá ta na súd.... Koľko majú deti?

star1
autor
10. mar 2020

@maciatkolulu dcéra m 6 r a syn 4 roky

jaskolka
10. mar 2020

@star1 ak svojvoľne mu nedáš deti, keď, to budeat určené, môže ta on udať, že mu branis v styku s deťmi, len úradne byusel byť zbavený kontaktu, že ty, nechceš, pred súdom nezavazi. Ak chceš dosiahnuť zákaz, čo nie je vôbec jednoduché, musíš ty podať žiadosť na súd o zákaz kontaktu, potom myslím ze bude pridelený kurátor, ktorý bude v kontakte s tebou, aj s nim, a deťmi, aby zhodnotil situáciu objektívne. Zrejme ku psychológovi s deťmi budeš musieť ísť, a podobne. Priprav sa, že ťa čakaju tahanice, dokazovanie a možno aj nepríjemné, lebo sa môžu vyťahovať rôzne "spinavosti".Nevravím, že atmosféra u otca je super, lebo zrejme nie, ale dosiahnuť zákaz nebude záležitosť jedného dňa

janett_332
10. mar 2020

Dá sa to, len to bude dlhá a nie moc ľahká cesta, na to sa treba pripraviť. Treba podať žiadosť a ono sa to potom tak nejako rozbehne samo

hrasocek12
10. mar 2020

@star1 mna otec tyral 16rokov a zakaz navzdy sa nepodarilo vybavit, sud stale hovoril ze je otec a nepomohol ani psychiater 😐 jedine co sa dalo vybavit bol zakaz priblizenia na 50metrov aj to to porusoval jedna radost a nas sledoval cize take su nase sudy...ale my sme mali sud pred 12timi rokmi neviem ci sa to nejako zmenilo..drzim palce nech sa to podari ak sa da ☺️

star1
autor
10. mar 2020

@hrasocek12 bože to je hrozné 😿

sims4
10. mar 2020

Tak skúsiť to môžeš ale pochybujem, že to prejde presne tak ako baby písali, to je fakt veľký problém. Skôr by si sa mala zamerať na tie stretnutia pod dohľadom aspoň

fokuska
10. mar 2020

@star1 Pises, ze stretavanie nemate urcene, ze je to na dohode.
On sa ti teda ozve, ze by sa chcel stretnut a dohodnete sa teda ze ktory den a cas pride, ano?

Ako casto sa teda ozve? Mozes to skusit tak, ze ked najblizsie bude chciet stretnutie, tak mu navrhnes aby ste isli do parku, na ihrisko, niekde spolu, kde budes aj ty. Uvidis ako zareaguje.

lusal
10. mar 2020

Najlepšie by bolo keby si sa ozvala do centra kde poskytujú poradenstvo ohľadom rozvodu, rozchodu, vykonávajú opatrenia Sociálnoprávnej ochrany a kurately detí. Na Slovensku je ich veľa, môžeš hľadať napríklad pod Centrum pre deti a rodiny, alebo napíš na office@centrumnadej.sk a odpíšu ti kde by bolo najlepšie v tvojom okolí ísť sa poradiť. Opatrenia sa dajú urobiť rôzne, ale treba viac informácií. Zákaz styku je veľmi ťažké dosiahnuť a nešla by som ani cestou toho, že mu budeš pri stretávaní s deťmi asistovať. Z dlhodobého hľadiska je to neúnosné.

mondolina
10. mar 2020

@star1
Ak nemáte súdom určenú dobu stretávania tak mu ich nemusíš dať, lebo je to na dohode a vy ste sa nedohodli.
Ak bude chcieť niečo riešiť musí požiadať súd o vyriešenie stretávania, čo sa mu možno nebude chcieť,a tam potom môžeš uplatniť svoje námietky.

star1
autor
10. mar 2020

Ďakujem vsetkym vam za rady pomohli ste mi ☺