Ako vybaviť sociálny byt?

petra3289
30. nov 2023

Dobri vecer prosim o radu som mama na rodicovskej bivame v podnajme ale kedze je to uz pre nas financne narocne chcela bi som socialny byt . myslite ze ked pojdem na socialku tak bi mi mohla stym socialka pomoct. Dakujem

nelca84
30. nov 2023

@petra3289 socialne byty prideluje mesto, informuj sa o tom na mestskom urade, nie na socialke

amelie2017
30. nov 2023

Neviem, ako vo vasom meste, ale v mojom rodnom, za socialne byty platis rovnako, ak nie este aj viac ako za prenajaty byt od sukromnej osoby. Ze sa to vola socialny byt, neznamena, ze byvas zadarmo. Navyse je tam vela poziadaviek, ktore musite splnat. Je tam isty minimalny, ale aj maximalny prijem. Stacia jedny necakane odmeny v praci alebo lepsia brigada, mozete prekrocot strop a uz vam zmluvu nepredlzia. Ako mama na rodicovskej mozes pohladat jasle, z rodicaku ich zaplatit a ist pracovat. Hned sa vam bude lepsie zit s 2 prijmami.

martinkatinka
30. nov 2023

Uz nie su "socialne" byty, ale mestske najomne byty. Treba si podat ziadost na mestskom urade a pockat, az ti nejaky pridelia. Musis vsak splnat urcite kriteria. Kazde mesto to ma inak.

zefyra
2. dec 2023

@petra3289 My bývame v mestskom 2 izbovom byte 2 dospelí + 1 dieťa a platíme mesačne nájom + energie 380 euro. Na začiatku sme pokladali aj zábezpeku 900 euro a po novom roku že budeme ešte doplácať.

petra3289
autor
5. dec 2023

@zefyra
@zefyra a ako ste to vibavovali

zefyra
5. dec 2023

@petra3289 Išli sme na mestský úrad, dali nám žiadosť na mestský byt a tlačivá na potvrdenia o príjmoch za celý predchádzajúci rok, potom sme to priniesli vypísané. Asi tri mesiace sme čakali než nám prišiel list z bytovej komisie že spĺňame podmienky, že nás zaraďujú do poradovníka. Asi po dvoch rokoch nám volali že majú pre nás byt. Dovtedy raz ročne sa vykazuje príjem a takisto keď tu už bývame.

bosorkabb
5. dec 2023

Musíš ísť na mestský úrad a podať žiadosť ktorú ti dajú. Zároveň musíš spĺňať podmienky a to určitý príjem. A čakáš. Záleží od mesta, sú aj také ktoré také byty nemajú.