Ako vybaviť rodný list vo Francúzsku?

diana20
10. jún 2015

Ahojte mamičky. Chcela som sa spýtať, či niektorá z vás nemá skúsenosti s vybavovaním zahraničného rodného listu. Rodiť budem pravdepodobne tu na Slovensku, ale chcem aby dieťa malo aj francúzsky rodný list, lebo otec je Francúz a chcem mať všetky doklady aj na Slovensku aj vo francúzsku, aby som mala istotu, že mi bude poriadne platiť. Po všetkych jeho rozhodnutiach mu už totiž neverím a chcem si radšej zistiť sama. Len mi napadlo, že možno aj tu bude niekto niečo vedieť. Ďakujem

nella5
10. jún 2015

@diana20 Ahoj, neviem ti s tym presne pomoct ale chod sa oyptat vo Fr na "Mairie" a tam ti vsetko poradia.

martina9999
10. jún 2015

no ja viem iba tolko ze rodim vo fr, ale obaja sme sr, cize tu je postup taky ze dostane maly fr rodny list a ten sa musi dat prelozit do slovenciny a sr ambasada v parizi vyda sr rodny list. takze na slovensku to bude podobne opacne. asi prelozis sr rodny list, posles na fr ambasadu a tam vydaju fr rodny list..

nella5
10. jún 2015

asi tak by to malo byt ako ti pisala martina9999 , ale ak mas moznost tak sa na to vo Fr opytaj aby si presne vedela.

nella5
10. jún 2015

@martina9999
@diana20
baby a kde vo Fr zijete? 🙂

darina1952
11. jún 2015

@diana20 ahoj opýtaj sa na fóre http://nanicmama.sme.sk/ -viem že tam chodí aj jedna mamička čo žije niekoľko rokov vo francúzsku, možno bude vedieť odpoveď 🙂

diana20
autor
12. jún 2015

Ďakujem za vsetky rady 🙂

nella5
18. jún 2015

Nikto nic? Skoda baby, lebo ja zijem vo fr a dufala som, ze tu sa niekto ozve kto tiez zije vo fr. Tak sa majte pekne, salut 🙂

vierkac
18. jún 2015

@nella5 Ved si hod ako bydlisko FR a hned ta to hodi do skupiny. Tam nas je ako maku 🙂

vierkac
18. jún 2015

@diana20 nas sa narodil na slovensku a uz sme vo FR. Normalne das prelozit slovensky rodny list do FR, treba poslat na FR ambasadu ale vo Viedni! Oni to riesili a o par tyzdnov nam prisli domov 4 originaly FR rodneho listu. Vystavuju to v Nantes.