ahojte. Je tu nejaka mamicka, ktora rodila vo Viedni? Ako sa postupuje potom pri vybaveni s rodnym listom? Je mozne nejako obist slovensku ambasadu vo Viedni a ist to vybavit priamo niekam na slovensko?
Ahoj, je tu tema "porod v Hainburgu", kde o tom bolo viackrat pisane... (Teda predpokladam, ze nie je velky rozdiel medzi tym, ked rodis vo VIedni a v Hainburgu, co sa byrokracie tyka.)
V podstate myslim treba dat na Slovensku uradne prelozit rakusky RL a ten zaniest na osobitnu matriku, prip. na matriku v mieste trvaleho bydliska (ak mas na Slovensku trvale bydlisko) a stade ho oni poslu na osobitnu matriku. A potom ti do nejakej lehoty pride slovensky RL (dva-tri mesiace?).
Ak si precitas tu diskusiu o Hainburgu, urcite to tam je popisane podrobnejsie, mna to este len caka o par tyzdnov, takze vlastne skusenosti zatial nemam...
toto som našla:Po porode sme s priatelom museli ist na slovensku ambasadu,kde musel dat otec suhlas s priezviskom dietata/ nie sme manzelia/.Museli sme ist na matriku v obvode v ktorom sme byvali a tam nam vystavili angl.rodny list.S tym sme potom sli opat na slov.ambasadu a oni potom posielali kopiu rodneho listu na slovensku matriku v Bratislave,kde nam vystavili slovensky rodn7 list.Na slov.ambasade nam vystavili aj jednorazovy cestovny pas,kedze sme sa o par mesiacov vracali natrvalo na Slovensko
ja som sice nerodila vo Viedni no myslim ze postup bude podobny ked nie rovnaky.Najprv musis na matriku pre rod.list v danej krajine.To ti urcite poradia v porodnici.U nas isiel na matriku tatino a od sestriciek dostal este aj mapku a instrukcie.Nasledne mozte zaziadat o slov.rodny list na matrike na Slovensku no ten ti nevystavia pokial nebude original z danej krajiny.Vybavovanie trva cca 3 mesiace lebo matrika kam podla trv.bydliska dieta patri bude posielat podklady do BA do specialnej matriky a oni poslu slov.rodny list.
je pravda ze ja som rodila v CR a mozno bude postup iny