Ako urýchliť vydanie stavebného povolenia?

moony99
4. jún 2023

Ahojte,existuje spôsob ako urýchliť vydanie stavebného povolenia? Čakáme už skoro 4 mesiace,a ked volám,stále povedia, že mame čakať,Ako dlho ste Vy čakali?Čas nás tlačí.

zuzkaa1991
4. jún 2023

@moony99 nie je tak ze do 30 dni od podania by mali vydat ??ak mate vsetky prilohy spravne....poprípade do 60dni
?viem ze ja som s pracovnickou vzdy prechádzala. Co mi chyba ak som.mala vsetko správne vypisala.tlacivo na povolenie

30majka71
4. jún 2023

@moony99 jedine, že im pohrozíš nejakou kontrolou, najmä ak je to na dedine, tak budeš čakať 6-12 mesiacov. Žiaľ, na úrade to vždy funguje tak

moony99
autor
4. jún 2023

@zuzkaa1991 malo by to tak byť 60 dní, bohužiaľ,vždy povedia,že majú toho veľa,treba čakať a už ma to prestáva baviť

moony99
autor
4. jún 2023

@30majka71 áno na dedine ...už naozaj hľadám všetky možnosti, trvá to dosť dlho

hipuska
4. jún 2023

Podať znova návrh na SU nech koná vo veci. Najlepšie do ele. schránky. No a potom tam volat aj každý druhý deň

oli18
4. jún 2023

@moony99 Ak začnete stavať bez, možno si vás konečne všimnú. Veď je leto, treba začať robiť. Asi by to chcelo buchnúť im tam po stole.

zuzkaa1991
4. jún 2023

@moony99 tak ako pisu baby volat kazdy den a upozornovat ze lehotu prekročili ze budete riesit na vyssich miestach bohuzial neviem kto je nad nimi....obec/mesto

katuskamala1
4. jún 2023

Odo dna co sme si na to zaplatili stavebneho ing sme dostali povolenie po 1.5roku. Moj brat v inom kraji ho dostal za 2mesiace. A nie,ziadne problemy napr s pristupovou cestou alebo inymi vecami neboli...

mabose
4. jún 2023

@moony99 30 až 60 dní do vyjadrenia,inak môžete žiadať o vrátenie poplatku čiže vám musia vrátiť peniaze, ako náhle dostanú túto žiadosť hneď máte povolenie poslane

jakoma
4. jún 2023

9 mesiacov. Popri tom problemy, stratili mi vsetky prilohy - po 4 mesiacoch tvrdili, ze som ich nedodala (akoze si po 4 mesiacoch "vsimli", ze sme podali podla ich tvrdenia len ziadost bez projektu a priloh, nastastie som mala od vsetkeho kopie, o originaly som ale prisla)), potom boli ine problemy, potom som vypisala ziadost o prelozenie na iny urad, potom boli este ine problemy, potom boli dovolenky: 2 tyzdne starosta, 2 tyzdne uradnicka. V decembri sme dali ziadost aby sme na jar mohli zacat a zacinali sme zial az v septembri

mamina7070
4. jún 2023

maju na to 60 dni ale az od momentu kedy dodate vy vsetky potrebne vyjadrenia a podklady
takze u vas to este urcite nepresiahlo lehotu kedze si minule rieisla zamietave stanovisko z plynarni
dalsia dolezita vec je ci staviate na ornej pode tam musi prebehnut aj uzemne konanie a vynatie ornej pody a o to sa to predlzi

dolezite je aj ci mate vyriesenu pristupovu cestu k pozemku

tamtamka26
5. jún 2023

mám s týmto dosť skúseností.... záležalo len na úradníčke a jej "sympatiách" 🙄 ale teda treba ich bombardovať či osobne, alebo telefonicky, tlačiť a tlačiť. lebo to hodí na stôl a zahádže ďalšími projektmi. paradoxne na dedinách to išlo rýchlejšie ako v meste...

moony99
autor
5. jún 2023

@mamina7070 ano toto všetko je vyriešené