Ako to funguje na matrike, keď nechcem uviesť otca dieťaťa do rodného listu?

timea_22
Včera o 20:54

Ahojte,ako to funguje na matrike,keď nechcem otca dieťaťa uviesť na rodný list? Treba prísť nejaké papiere vypísať ešte pred pôrodom alebo netreba nic? Myslím aj co sa týka mena dieťaťa.

veronikaszabova
Včera o 20:56

@timea_22 nic netreba

markusrasford
Včera o 21:02

@timea_22 rozmysli si ci to chceš urobiť. Dnes to tak cítiš ale časom sa všetko môže zmenit. Robis chybu a veľkú

anjelicek26
Včera o 21:04

@markusrasford no ved ked casom bude chciet, moze ho dopisat. Alebo ON moze poziadat o zapisanie do rodneho listu, na to uz ona vplyv nebude mat, ked to da na sud a testy DNA to potvrdia... teraz nech robi ako chce ona, jej rozhodnutie (dat svoje priezvisko) je momentalne spravne, ked s otcom dietata nezije... ake by to malo vyhody? Ziadne. Len je to otravne byt oslovovana menom ex cely zivot, lebo dieta sa tak vola...

sissy27
Včera o 21:19

@anjelicek26 preco by sa dieta malo po exovi?
@markusrasford ked to casom prehodnoti alebo k sebe najdu cestu, tak dopisat otca do rodneho listu nie je ziadny problem. Ale opacne - teda vymazat ho - uz nebude moct. Takze ak ma teraz nejaku nejasnu situaciu, tak robi spravne.
@timea_22 nic netreba. V porodnici sa ta budu pytat na udaje otca dietata, tak len povies, ze nechces uviest. Inak mna kvoli tomu pred 20 rokmi normalne 2x predvolali na sud, aby som ho uviedla, tak mozno aj taketo prekvapenie ta caka 😃 ale tetuse boli mile, vraj nech neoberam dieta o vyzivne a tak, ale neukecali ma.

biba_18
Včera o 23:09

@sissy27 povie že otca nepozná a je to ..

sissy27
Včera o 23:14

@biba_18 jasne, ony ma nenutili, len proste vysvetlovali, preco by som mala … aj som im povedala pravdu, preco som sa rozhodla ako som sa rozhodla.