prosim poradte mi dnes som si bola na poste vyzdvihnut ballik ale nemam op lebo sa mi vybavuje novy a na papier co mi dali mi to nevidaju lebo tam neni moja foto...co mam robit nechcem aby mi balik prepadol..nemozem ist balik vybrat na op mojho muža ak ma to iste priezvisko ?
Ten papier úplne nahradzuje op, čiže mali by to vydať. Keď tak ich treba poprosiť nech to neposielajú späť. Či to môže prebrať manžel neviem, bolo treba sa opýtať na poste, najlepšie by bolo keby to niesla poštárka na adresu. Ta od nás nikdy op nechce....
Náhradný papier za občiansky nieje plnohodnotný doklad .
Bohu žiaľ - chvála bohu ?!
To by každý s papierikom dobehol na poštu aj po dôchodok ?!
@simca06022011 a da sa aby to nechali na poste pokial mi nepride op?
Ja som sa presvedčila u nás na pošte že zvyknu si niektoré poštárky vymýšľať rôzne podmienky 😅 toto môže byť jedna z nich. Napr. Mne robili problém si splnomocnenim a hadala sa so mnou poštárka ako s nejakou sockou, že to nejde a vysvetlovala mne veci ohľadom podnikania😂 pritom som jej dve rovnaké splnomocnenia ukázala, inde to išlo. Nedala si povedať kým som ju neposlala niekam s nešla si to vybaviť na druhú poštu 😂 kde to vôbec neriešili a na počkanie som to dostala.
@alexka89 neviem aké máš lehoty.. my sme mali op za pár dní... Koľko to máš/ budeš mať na pošte neviem. Preco si sa rovno tam neinformovala...
@simca06022011 Presne. Nejaká "trubka" sa ide hrat na dôležitu....Co keď mam OP kde som mala vlasy rysave a po pas pred 10rokmi a teraz vyzerám úplne inak? Preboha fakt ludska sprostost a naivita nepozna hranic. Od toho mam doklad od policie aby bol náhradou. Na to ho dávajú.
@evittam nemáš až tak pravdu nemusia to uznať mohla to susede napr.zobrať zo stola.Pritiahnute za vlasy, ale je to tak.mne, keď ukradli OP a mala som papier z polície neuveriteľne som sa pohadala v banke a to som mala aj pas aj rodný list so sebou, aby mi vôbec dali peniaze aj to mi povedali, že môžem vybrať len jednorázovo a určitú sumu smiešne....keby som potrebovala viac musím si poziciat debilita
@simca06022011 zle som sa vyjadrila nenechaju to aj pokial prejdu 11 kalendarnych dni co mam napisane na zltom papieri aby to nechali aj po 11 dnoch dovtedy mi pride op
a dalsia vec prečo uz je len 11 kalend. dni a nie 18 ci to zavisi od toho akou postou sa to posiela?
@alexka89 Co ma fotka spolocne s tvojimi údajmi na OP? Ta je najmenej podstatna.