Ako sa vybavuje pas?

9. nov 2023

Čaute, idem si vybavovať pas po X rokoch, naposledy keď som bola decko. Potrebujem nejaký kolok alebo niečo? Viem, že na vodičák som kolok potrebovala tak sa preventívne pýtam či aj na pas alebo len ten poplatok zaň treba😃možno blbo otázka ale len pre istotu sa pýtam haha😀

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvietok2012
9. nov 2023

33€/ do 30dní
66€/ do 10dní
99€/ do 2 dní

tetapetra
9. nov 2023

Hlavne si ho kúp pred vstupom do kancelárie. A vezmi si aj potvrdenie o zaplatení😉

kvietok2012
9. nov 2023

@tetapetra preco pred vstupom?

ibrunova
9. nov 2023

@kvietok2012 lebo potom ju aj tak pošlú kúpiť kolok.

viestta
9. nov 2023

@jj298 MK je lepsi ako Googel, zzak na co stracat cas googlenim? 🙄

tetapetra
9. nov 2023

@kvietok2012 lebo ma vytacaju ľudia, ktorí celý čas sedia a vidia,že ľudia niečo robia pri kolkomate, ale nenapadne ich pozrieť sa na čo to čudo tam je. A potom vojdú do vnútra a môžu ísť znova von. A keď je veľa ľudí a každý druhý to spraví som na infarkt 😉

ibrunova
9. nov 2023

@tetapetra a potom ti povedia, aby si šla s nimi, lebo oni to nevedia 🙂

hsara99
9. nov 2023

Hlavne si objednaj popredu termín aby si nečakala. Dá sa aj na vybavenie aj vyzdvihnutie objednat 🙂

tetapetra
9. nov 2023

@ibrunova akože keď vyjdú z kanclu? Tak to by som už vystrelila 🤣🤣🤣. Pokiaľ dôjdu a nevedia, nie je problém

autor
9. nov 2023

@jj298 ujo google mi nič nepovedal kolku… cenu za pas viem

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. nov 2023

@jj298 myslela som ci sa platí este nieco okrem 33€ 🙂človek sa nemoze ani normálne opýtať bez toho aby tu mal niekto sprosté narážky

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
9. nov 2023

Rezerváciu si urob tu https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

ako sa vybavuje pas prečítaj tu https://www.minv.sk/?podavanie-ziadosti

@kvietok2012 inak v dnešnej dobe by človek očakával, že by bola možnosť sumu poplatku povedať pri priehradke a tam ju rovno zaplatí bezhotovostne kartou, a nie sám si vopred hľadať v zozname poplatkov ako sa volá môj poplatok zaplatiť a lístok o zaplatení ukázať pri priehradke.

Lebo v tom zozname poplatkov niekedy ťažko nájsť ktorý je "môj" poplatok ak sú tam rovnaké sumy pre podobne nazvané poplatky.

Zároveň možnosť zaplatiť poplatok online by mohla byť už pri rezervácii termínu, nemusí sa potom zdržiavať a čakať keď je aj rad aj pri kolkomate, lebo ľudia dlho hľadajú ako sa volá ich poplatok.

A kto chce platiť v hotovosti nech používa kolkomat.

h2
9. nov 2023

@tetapetra Za ten čas, čo ten človek kupuje kolok pri kolkomate, mu tá úradníčka vypisuje doklady. Nie je to o tom, že ona vtedy nerobí nič. Jej to určite trvá dlhšie, než človeku kúpiť kolok. Ale ináč máš pravdu, môže ho mať nachystaný dopredu.

maranco
9. nov 2023

@tetapetra ako funguje ak mám zaplatiť za vodičský 6.50€ nájdem si poplatok s takou sumou, ale nebude to presne ten druh poplatku (myslím že je tam viacero podobných poplatkov za 6.50€), je to v poriadku ak suma sedí ale je to za "inú službu"?

Lebo v kolkomate som si nevšimol funkciu zadať rovno sumu, akú chcem platiť, iba dlhé hľadanie medzi rôznymi poplatkami a potom človek dlho premýšľa ktorý si má vybrať.

tetapetra
9. nov 2023

@maranco tiež som tam maturovala, keď som robila občianku. Ale zmaturovala som. Vieš, keď človek sedí s dieťaťom 3hodiny a vidí tie paničky, ako skôr nerobia ako robia a namiesto 12 robí 1-2, a potom niekto,kto nevie,že mal mať kolok, tak už nádych a výdych nestačí 😉

kvietok2012
9. nov 2023

@maranco ale prosim ta, uz neprehaňaj, urcite pri tolkych ludoch co denne vybavime mam čas robit este uzavierku, lebo niekto je lenivy si najst poplatok a zaplatit ho v kolkomate...vela ludi uz ten poplatok ma kupeny spravne a kto nie, povieme aky ma kupit a za 30sekund na naspäť...

maranco
9. nov 2023

@kvietok2012 akú uzávierku chceš robiť pri bezhotovostných platbách? Namiesto snímania QR kódu a spinkovania lístočka k žiadosti, by si klikla v počítači na tlačítko platba, zákazníkovi sa zobrazí suma, priloží kartu a zaplatené, program zaeviduje platbu.

To nie je automat na lístky pre MHD, ani samoobslužná pokladnica, že to človek využíva pravidelne a naučí sa, ale doklady a prepisy ide vybavovať raz za pár rokov, tak preto tam s tým maturuje kým kúpi správny kolok.

ibrunova
9. nov 2023

@maranco u nás sú na stene pri kolkomate vyvesené kódy jednotlivých služieb, v kolkomate je na výber buď sa preklikať k danej službe, alebo rovno zadať príslušný kód.

maranco
9. nov 2023

@ibrunova tam by som privítal funkciu zadať rovno sumu akú chcem platiť, v cenníku si pozriem koľko to stojí a zadám cenu.

Chcel som vodičský tak som tiež premýšľal ktorá varianta je pre mňa, lebo ich tam tuším bolo viac. Na PAS som našiel kolok rýchlejšie.

Pri prepise auta čo som tam niekomu asistoval, hľadal som to cez menu nevedel som s istotou nájsť, potom pri okienku dostal na lístku kód služby, až potom som našiel, že je v hlavnom menu hľadanie aj podľa kódu, tak som ho zadal z lístka.
Namiesto toho maturovania by som rovno napísal 33€ a zaplatil, môže byť im jedno aký je to kód keď suma sedí.

ibrunova
9. nov 2023

@maranco 99% ľudí nemá šajnu o cenách. A asi to nie jedno.

kvietok2012
9. nov 2023

@maranco nezveličuj prosim ta, kazdy inteligentný clovek si vie zakupit kolok v kolkomate, ked mu poviem kód...tukne tam 3x a zaplatí..

kvietok2012
9. nov 2023

@maranco a na vodičsky su len 3 varianty za 6.50€ je národný, 6.50€ je medzinarodný a 26€ je zrychlený, tak neviem co si tolko premyslal..

maranco
9. nov 2023

@kvietok2012 prečo kódy poplatkov nie sú zverejnené napríklad tu pri cenníku?
https://www.minv.sk/?zakon-c-145-1995-z-z-o-spr...
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky
https://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2

prečo vôbec musíš rozprávať kódy ľudom, potom odídu ku kolkomatu a znovu sa vrátia k tebe, namiesto toho aby si ten kolok kúpili predtým ako prídu k okienku?

A prečo je celé fungovanie postavené nelogicky, že ja musím vedieť správnu cenu služby alebo kód služby vopred zaplatiť a tak vstupovať s lístkom o platbe do "predajne"?

Normálne by bolo, poviem pri okienku čo potrebujem, ponúkneš mi možnosti za toľko je do mesiaca za toľko rýchlo, aj tak tlačíš papier na žiadosť a tam by bola uvedená cena, číslo účtu VS a QR kód na platbu.

U teba vybavené odchádzam preč a buď si to zaplatím mobilom cez banku nasnímaním QR kódu, alebo sa postavím pred kolkomat tam ukážem QR kód a zaplatím v hotovosti alebo kartou, alebo potom doma cez IB.
Prijatá platba sa automaticky spáruje podľa VS bez ručného zásahu.
Tak by som nepožadoval mať terminál na platbu kartou pri každom okienku, ani by som nestál pri kolkomate a maturoval tam.

Neviem si predstaviť súkromného poskytovateľa služby, ktorý by takto "prozákaznícky" fungoval.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz