Ako sa riesi OČR?

Dnes o 07:22

Ahojte. Som skoro v 9m tehotenstva a doma male dieta. Muz by chcel ist na 2 tyzdne na ocr, kvoli mne. Kedze uz nevladzem plus mam este problem so zlatou zilou.

Ma ist na ocr so mnou, ako manzelkou alebo na dieta?
Nikdy sme neriesili ocr, tak ani neviem ci ist ku pediatrovi alebo ku mojmu obvodnemu lekarovi a ten mu vystavi ocr na mna? Dakujem za rady 🙂

patka06
Dnes o 07:25

Obávam sa, že na to to OČR na teba lekár nevystaví, dieťa je predpokladám zdravé, takže tiež nie.

autor
Dnes o 07:29

@patka06 ano, mala je zdrava.

candii
Dnes o 07:29

Záleží od ochoty lekárov. Akoze môj obvoďák a tiež pediater nemá absolútne žiadny problém vystaviť ocr , napríklad keď má dieťa len kaslik a soplik tak len prídem za pediatrom a vystaví mi OCR, na čo tam budem ťahať dieťa. Nemal s tým nikdy problém .. to isté aj obvodak, myslím, že keď mu tvoj muz vysvetlí situáciu tak nebude mať problém

thirstymonk
Dnes o 08:19

Uplne v pohode ti doktor môže vystaviť OČR, ak nie je debil, či už na manžela, alebo na dieťa. Treba vysvetliť situaciu... pokiaľ však na dieťa berieš rodičak, tak na neho lekar nemôže vystaviť OČR, môže len na teba.

autor
Dnes o 08:20

@thirstymonk nie, uz nepoberam rodicak na malu, uz som na MD 🙂

jankak055
Dnes o 08:25

Toto nieje na ocr. Su omnoho tazsie diagnozy. Ako si to doktor obhaji pred reviznym lekarom? Zlatu zilu ma kazda 3...

svetlonos
Dnes o 08:40

@jankak055
áno ma a tiež to aj každá tretia uplne inak zvláda. Treba to brat aj tak. Pri druhom som mala kŕčové žily kade tade, dohodla som sa v práci ku koncu o čerpaní celej dovolenky. Keby robím teraz, idem určite skôr. To nie je o lenivosti ale o troche ľudskosti a ústretovosti. Ona je v 9 mesiaci, nie netehotna. To by sa ešte ako tak dalo.

svetlonos
Dnes o 08:45

Autorka,
ty si poznáš lekára. Mne moja gyn. koli kŕčových zila a problémom v praci stále v stoji (i keď teoreticky som mala nariadenu o prestávku naviac, dokonca ľahnúť na gauč som mala dovolene), mi vedela dat pn len 2 týždne. Skus sa s nou ale porozprávať aj s obvodný. V 9 mesiaci som už ozaj nevladala posledné 3 týždne pred termínom hlavne, k tomu vonku 40 stupňov pomaly. Maleho vozil do aj zo skolky muz. Takže to vidím u teba na uplne legitímne, ved za chvíľu rodis a na nej ocr predsa nebude mesiac/dva. Kludne to porieste ako sa najlepšie dá.

mamina7070
Dnes o 08:48

normalne napis pedistricke len dieta nesmie byt v skolke a urcite ti vypise na 14 dni

thirstymonk
Dnes o 09:06

@svetlonos Na OČR sa neda ani byť dlhšie ako 14 dni.

thirstymonk
Dnes o 09:06

@mamina7070 To nikto nerieši, či je, alebo nie je v školke

svetlonos
Dnes o 09:12

@thirstymonk
Pani no to je paráda pri viacerých detoch. My sme sa takto s tyzdnovou prestávkou točili 3 mesiace s dvoma detmi. To iz je rovno na vypoved. Muz Bohudik bol z toho len 2 týždne chory.

doriiis
Dnes o 09:30

@thirstymonk ...na OCR sa dá byť viac ako 14 dní.Len nie tú istú diagnózu.

thirstymonk
Dnes o 09:48

@doriiis No, mňa minule doktor zrušil. A kde do OČR papiera sa píše diagnoza? Nevidel som tam take poličko nikde... na tlačive PN je.

autor
Dnes o 10:00

@jankak055 mne vysli dalsie 3 zlate zily. Dalsia (stvrta) sa mi zacala zapalovat tiez. Takze mam aktivne a zapalene 4 zlate zily. To neni dovod?
A to som to tu nechcela rozoberat, ale niekomu tu vadi, ze by isiel niekto na očr "bez dovodu".......

autor
Dnes o 10:06

@doriiis nam by stacilo 13dni ocr, potom muz uz bude cerpat dovolenku.

A dieta nemame v skolke. Dcera ma rok a pol.

doriiis
Dnes o 10:12

Ak dieťa nechodí do žiadneho zaradenia a jeho pediater je ochotný,tak muzovi tu OCR na dieťa môže dať.

doriiis
Dnes o 10:13

@thirstymonk ...nie,diagnóza sa tam nepíše,ale tak to je.

dagas
Dnes o 10:20

@thirstymonk samozrejme že keď si na očr dieťa v škôlke byť nemôže..hlási sa to soc. Poisťovni