Ako sa postupuje pri zmene bydliska?

janka203
11. júl 2012

prestahovali sme sa do BA ružinov...kde sa mame nahlasit? kde sa vybavuju nove doklady...teda OP, vodičák, pas a potom samozrejme aj nahlasenie auta na novu adresu...? dakujem za odpoved 🙂

maslenka47
11. júl 2012

Najskor si nahlas trvaly pobyt na miestnom urade v Ruzinove. Oni ti povedia, ze zhruba o mesiac si mozes zacat vyvbavovat doklady. OP a nove znacky na auta nasledne vybavis okresnom riaditelstve policajtov tiez v Ruzinove. Na vodicaku trvale bydlisko uvedene nemas, nepotrebujes ho vymenit. U pasu som si nie ista, ale keby nahodou, robia to v tych istych dverach ako OP.

palomka
11. júl 2012

ahoj.na mestskom urade ti vystavia potvrdenie o zmene bydliska na zaklade noveho listu vlastnictva alebo KP zmluvy a s tym pojdes na obdvodne odd. policie a tam ti vystavia novy OP, pas a vodicak a vsetko co sa na policii vybavuje cize asi aj nahlasenie auta na novu adresu. Treba to urobit do 15 dni od vystavenia toho potvrdenia. Potom s novym OP si vybavis zmenu adresy v zdrav. poistovni 😉

domin85
11. júl 2012

Ahoj, ja som toto riesila v maji 🙂 Vezmi si vypis listu vlastnictva z katastra, co je na mliekarenskej, s tym pojdes na miestny urad ruzinov, kde je oddelenie hlasenia pobytu, tetuska do za desat minut naklepala do pocitaca. A pak su vraj uz pocitace prepojene takze netreba ziaden papier nic, mozes si to hned zamierit na policiu ruzinov, coz je vzadu skoro ako koncia elektricky pri lidli. Tam das stary obciansky, odfotis sa a pockas si na vydanie noveho. Vodicak sa nemeni, tam nie je adresa pobytu, jedine ak zmenis priezvisko. A s tym mesiacom sa mi to nezda, ja som bola rano na katastri, o jedenastej na miestnom urade a povedali mi ze mozem ist rovno na policiu ale sla som o tri dni, lebo uz som nestihala a obcanak mi potom vydali do tyzdna 🙂
Akurat tie znacky som neriesila, takze to netusim kolko trva ale opytaj sa na tej policii ja som sa tam pytala ako diva a toto treba? a toto? a ziena na druhej strane mi musim uznat odpovedalo na vsetko napriek tomu ze tam bola kopa rodicov kedze tri dni predtym vyhlasili povinnost pasov pre deti...